Κώστας Αγοραστός: Έκκληση στους συμπολίτες για εμβολιασμό

Μεγάλη πίεση δέχονται τα Νοσοκομεία Βόλου και Λάρισας

Μεγάλη πίεση δέχονται τα Νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας από το τελευταίο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που υπάρχει.
Η πορεία των κρουσμάτων στη Μαγνησία, είναι ανοδική ενώ η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται και στην τελευταία μέτρηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης που κρίνεται ανησυχητική.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας για να μπορέσουν να υπάρξουν συμβάσεις με ιδιωτικές κλίνες για την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Όπως είπε, την περασμένη εβδομάδα επικοινώνησε με τα Νοσοκομεία για να έχουν ένα plan B καθώς βλέπαμε ότι έρχεται το μεγάλο κύμα και το σύστημα δέχεται μεγάλη πίεση.
«Το μόνο εργαλείο που έχουμε είναι το εμβόλιο. Χάνονται ανθρώπινες ζωές, δημιουργείται πρόβλημα στην κοινωνία, στην οικονομία, παντού. Αυτό έχουμε και αυτό χρησιμοποιούμε. Ταυτόχρονα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης. Μπορεί να κυκλοφορούμε ελεύθεροι αλλά τα μέτρα απαιτούνται», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.