Κουρέτας: Ως πότε η αντιφατικότητα για το υδατικό της Θεσσαλίας;

Σε παρέμβασή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και επικεφαλής της παράταξης «Παρέμβαση» Δημήτρης Κουρέτας κάνει λόγο για «διγλωσσία του συνδυασμού του κ. Τσιλιμίγκα στο θέμα του Αχελώου».

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Τις δύο αντιφατικές θέσει που παρουσιάζει ο συνδυασμός «Θεσσαλία της Καρδιάς μας» του κ. Νίκου Τσιλιμίγνα για το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας επισημαίνει ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας καθηγητής Δ. Κουρέτας με δημόσιο ερώτημα που απευθύνει προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουρέτας, ο συνδυασμός του κ. Τσιλιμίγκα στηρίζεται ταυτόχρονα από το ΚΙΝ.ΑΛ και το Σύριζα, κόμματα με εντελώς αντιφατικές απόψεις για το θέμα του Αχελώου. Το μεν ΚΙΝ.ΑΛ τάσσεται υπέρ της εκτροπής, ενώ ο Σύριζα υπέρ της δημιουργίας μικρών φραγμάτων που θα καλύψουν τις αρδευτικές ανάγκες και προοδευτικά θα καλύψουν το υδατικό ισοζύγιο. Μάλιστα, πρόσφατα με νόμο ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελος, οριοθέτησε τα πέντε μικρά φράγματα στο διαχειριστικό σχέδιο για τη λεκάνη απορροής Θεσσαλίας.

Μόλις χθες – τονίζει ο κ. Κουρέτας – ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Τσιλιμίγκα, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας κ. Ρ. Κομήτσας με συνέντευξη του σε τοπικά μέσα, τάσσεται ξανά υπέρ της εκτροπής του Αχελώου, ενώ υποψήφιοι του συνδυασμού που προέρχονται από το Σύριζα, τάσσονται δημοσίως υπέρ των μικρών φραγμάτων.

«Τελικά, τι από τα δύο ισχύει; – αναρωτιέται ο κ Κουρέτας. Αν εκλεγεί ο συνδυασμός του κ. Τσιλιμίγκα, ποια από τις δύο απόψεις θα επικρατήσει; Πως σχεδιάζει δηλαδή ο συνδυασμός το μέλλον της Θεσσαλίας για τα επόμενα χρόνια;»

Αναμένονται απαντήσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.