Κουρέτας: «Η Περιφερειακή αρχή στηρίζει Συλλόγους που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση»

«Η Περιφερειακή μας Αρχή στηρίζει Συλλόγους που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση, στηρίζουμε έμπρακτα τις δράσεις των πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλίας για να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και όχι μόνο, αφού μιλάμε για διεθνές Φεστιβάλ. Είμαστε μια νέα Περιφερειακή Αρχή, η οποία κατάφερε ήδη να δώσει το στίγμα της στον πολιτισμό, ο οποίος για μας είναι βασική προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, και κυρίως την διαφύλαξη της ταυτότητας της».

Αυτά ανέφερε, χαιρετίζοντας το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε στη Λάρισα, με τη συμμετοχή 6 χωρών από όλο τον κόσμο, ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης Λάρισας – ΦΙΛΠΑ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Κουρέτας συνεχάρη τη Διοίκηση και τους χορευτές του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ για την άρτια εκδήλωση και το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν στο κοινό και μίλησε για «ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που έγινε θεσμός, γι΄αυτό και η Περιφέρεια Θεσσαλίας την στηρίζει οικονομικά». Ευχήθηκε στις ξένες αποστολές «καλή διαμονή στη Λάρισα και τη Θεσσαλία», προτρέποντας τα μέλη να εκμεταλλευθούν την παρουσία τους στα μέρη μας, απολαμβάνοντας την φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής».

Ο Περιφερειάρχης εστίασε στο όραμα της Περιφερειακής Αρχής για τον Πολιτισμό και στις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και θα παρουσιαστούν αναλυτικά πολύ σύντομα.

Ο Δημ. Κουρέτας και ο Αντιπεριφερειάχης Πολιτισμού Σωτήρης Σουλούκος απένειμαν τιμητικές πλακέτες στα χορευτικά συγκροτήματα των ξένων αποστολών.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.