Κουρέτας: Παντού η καλή δουλειά θα βρει ανταπόκριση, ίσως εδώ κάπως πιο αργά

Ενδιαφέρουσα παραίνεση προς τους νέους ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Μέσα από το προσωπικά του βιώματα καταγράφει τις σκέψεις του για τον χρόνο, όπως και τον τρόπο, που απαιτείται ώστε να αναγνωριστεί ευρύτερα η δουλειά που γίνεται…

ADVERTISING

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Δ. Κουρέτα:

«Το περιοδικό Food and Chemical Toxicology της elsevier είναι το πιο έγκυρο στο κλάδο που δουλεύω . Στην βιοχημική τοξικολογία . Όταν εκλέχτηκα στο ΠΘ το 1995, είχα στείλει άρθρο και μου το γύρισαν πίσω την ίδια μέρα . Στενοχώρια ….
Τα χρόνια πέρασαν και άρχισε η δουλειά μας να γίνεται γνωστή . Το 2011 έγινα μέλος του editorial board. Το θεώρησα μεγάλη τιμή . Από τότε ήμουν κριτής σε 113 άρθρα . Δηλαδή 1 κάθε μήνα. Όχι άπλο. Έφτιαξα 3 special issues ως editor με χιλιάδες αναφορές και πριν μια εβδομάδα ο εκδότης Jose Domigo , μεγάλη φυσιογνωμία στον παγκόσμιο χώρο μας μου έγραψε
Dear Dimitri
In appreciation of your dedication and great work in our journal , I decided to write to Jagna and put you associate editor of our journal , which has now impact factor almost 6. And you will be editor for europe.
Τα γράφω αυτά για τους πιο νέους .
Χρειάζεται χρόνος για να αναγνωριστεί μια δουλειά . Πολύς χρόνος . Και για μας τους Έλληνες είναι περίεργο αυτό. Οι Ιάπωνες σκέφτονται κάτι τρία χρόνια και το κάνουν σε δύο μέρες . Εμείς το σκεφτόμαστε μια ώρα και το κάνουμε σε τρία χρόνια .
Η Ελλάδα δεν αποτελεί εμπόδιο στην αναγνώριση . Απλά να μην έχετε παράδειγμα τη μάζα . Η μαζα είναι φυγοπονη, βιαστική , και επιπόλαιη . Παντού η καλή δουλειά θα βρει ανταπόκριση . Ίσως εδώ κάπως πιο αργά . Αλλά θα βρει.
Και επι τη ευκαιρία όσοι θέλετε να δημοσιεύσετε εδώ , γράψτε απευθείας στον εκδότη αλλά υπόψιν εμένα. Οι Έλληνες είμαστε πάντα δεμένοι».

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.