Κουρέτας: Πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στη Θεσσαλία

onlarissa.gr

Στο έργο του πρώτου 6μήνου της νέας περιφερειακής αρχής αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στον Χρήστο Μπεχλιβάνο και στο larissanet.gr.

Kαλεσμένος στο στούντιο του larissanet.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε για όλα. Ειδικότερα κ. Κουρέτας εστίασε στις τρεις προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής:

α. Τα έργα ανθεκτικότητας
β. Τα έργα Πολιτισμού, όπου η νέα περιφερειακή αρχή έχει μια νέα, διαφορετική αντίληψη και θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμά της στις 4 Ιουλίου και
γ. Στα έργα επιχειρηματικότητας.

O κ. Κουρέτας εξηγεί πως απαιτείται χρόνος και χρήματα για να θωρακιστεί η Θεσσαλία, ενώ επανέλαβε πως «δεν είναι μάγος».

Εστίασε στο ολλανδικό σχέδιο και τις διαφορές με το σχέδιο της περιφερειακής αρχής και ειδικότερα σε ότι αφορά στην γεωργική παραγωγή της Θεσσαλίας.

Επίσης ξεκαθάρισε πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στη Θεσσαλία.

Ο κ. Κουρέτας απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Μπεχλιβάνου επισημαίνει τις αλλαγές στην Πολιτική Προστασία, τη συνεργασία με τις Αερολέσχες στη Θεσσαλία και το σχεδιασμό για το φετινό καλοκαίρι. Ο κ. Κουρέτας υπογράμμισε πως το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας εγκαινιάστηκε πρώτα στη Θεσσαλία.

Επίσης στάθηκε στα έργα Πολιτισμού με δέσμη δράσεων σε πολλές περιοχές και χωριά της Θεσσαλίας, αφιέρωμα για το έργο Παπαδιαμάντη, το παράδειγμα των Αμπελακίων κ.α.

Τέλος, για την επιχειρηματικότητα ο κ. Κουρέτας τόνισε πως η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη συνεργασία εταιριών με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ενίσχυση της αγροδιατροφής κ.α.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Δημήτρη Κουρέτα στο larissanet.gr

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.