«Κραυγή» από τους εργαζόμενους σε ψυχαγωγία – διασκέδαση: «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης…»

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ψυχαγωγία και διασκέδαση, ώστε να διατυπώσουν σε όλους τους τόνους το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι – όπως και οι κλάδοι – εξαιτίας των αλλεπάλληλων περιοριστικών μέτρων.

Η κινητοποίηση ήταν πανθεσσαλική, την οποία είχε προκηρύξει το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ενώ το πλαίσιο των αιτημάτων παραδόθηκε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά.

Αναλυτικά, τα αιτήματα:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.
  • Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
  • Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.
  • Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση Pδεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοτών για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης.
  • Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.
  • Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.
  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.

Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης ή που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19″.

Όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων:

Αχιλλέας Σίμος, γραμματέα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου – Παράρτημα Λάρισα:

Γιώργος Νταναβάρας, πρόεδρος Πανθεσσαλικης Ένωσης Κέντρων Διασκέδαση:

Χρήστος Σούρας, Dj:

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς αναφέρει τα παρακάτω:

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.