Κραυγή από τους σεισμόπληκτους του Μεσοχωρίου

ην Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των σεισμόπληκτων κατοίκων του Μεσοχωρίου στο χώρο των οικίσκων. Συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη διαβίωσή τους στη συγκεκριμένη δομή και τα γενικότερα ζητήματα που εκκρεμούν με τις αποζημιώσεις και τις κατεδαφίσεις των κτισμάτων τους.

Συγκροτήθηκε Επιτροπή των σεισμόπληκτων που συνέταξε τα αιτήματά τους και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των κατοίκων, συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 3.00 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Αναλυτικά, τα αιτήματα των σεισμόπληκτων κατοίκων Μεσοχωρίου

1) Άμεση κατεδάφιση των κόκκινων κτισμάτων και μεταφορά των μπάζων με έξοδα του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση των σεισμόπληκτων.

2)Καμία χρέωση των σεισμόπληκτων κατοίκων για τη μεταφορά των ρολογιών της ΔΕΗ.

3)Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που κρίθηκαν κατεδαφιστέα και απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη και από τις πάγιες χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος, νερού.

4)Κατασκευή σκεπάστρων στη δομή για την προστασία των οικίσκων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων.

5)Επιδιορθώσεις – σωστή τοποθέτηση των οικίσκων που γέρνουν.

6)Πλήρης εξοπλισμός των οικίσκων με οικοσκευές καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες με θερμαντικά σώματα, κουζίνες και πλυντήρια.

7)Ξεχωριστό κοντέινερ με πλυντήρια και στεγνωτήρια στη δομή. Τα στεγνωτήρια κρίνονται απαραίτητα γιατί το στέγνωμα των ρούχων μέσα στα κοντέινερ είναι δύσκολο και δημιουργεί ακατάλληλες συνθήκες λόγω της υγρασίας.

8)Καθαρό, πόσιμο και ποιοτικό νερό στους οικίσκους της δομής καθώς το νερό που έχουμε ούτε το πίνουμε, ούτε για μαγείρεμα το χρησιμοποιούμε γιατί η μεταφορά του από τον αγωγό ύδρευσης γίνεται με σωλήνες άρδευσης.

9)Να συνδεθούν και να τοποθετηθούν εξωτερικές βρύσες στη δομή.

10)Εγκατάσταση φωτισμού στο δρόμο που συνδέει τη δομή με το χωριό καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τους πεζούς.

11)Περιμετρικός καθαρισμός της δομής(κυρίως από τα αγριόχορτα).

12)Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει το Μεσοχώρι με το Βλαχογιάννι- η υπάρχουσα λύση είναι καρμανιόλα.

13)Να δοθούν τα επιδόματα των 600 ευρώ και αυτό για τις μικροεπισκευές και την αποζημίωση των οικοσκευών σε όλους τους κατοίκους του χωριού μας που τα έχουν αιτηθεί.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.