ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας επισημαίνονται τα εξής: «Την εποχή που εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ απο εθνικούς και ευρωενωσιακούς πόρους, διοχετεύονται για να στηριχθεί ο επιχειρηματικός τομέας υγείας απο Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, οι 500 περίπου μόνιμοι κάτοικοι της έδρας της Δ.Ε Αχελώου -στα Θεσσαλικά Βραγκιανά, του Δήμου Αργιθέας της Π.Ε Καρδίτσας, τους τελευταίους 36 μήνες, τους 25 παραμένουν δίχως γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγγιανών!

Η απουσία μόνιμου γιατρού στο Π.Ι Βραγκιανών, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις στα άλλα ιατρεία της περιοχής και γενικότερα, δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της ανάπτυξης που επικαλούνται η κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές (προηγούμενη και σημερινή). Ανάπτυξη και μεγάλα υπερκέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους παρατρεχάμενους τους, ενώ η πλειοψηφία του λαού στενάζει από την ακρίβεια, τη φτώχεια, την απουσία ουσιαστικής δημόσιας δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την συνεχή υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την έλλειψη ουσιαστικών έργων προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας από φυσικά φαινόμενα «πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, κ.α» και για τις ανάγκες μετακίνησης (επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο), όπως και στην ορεινή Αργιθέα.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, όπως έχει κάνει επανειλημένα με παρεμβάσεις της, αξιώνει απο την κυβέρνηση και την 5η ΥΠΕ, να προχωρήσουν στον άμεσο διορισμό νέου μόνιμου γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας και να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε υλικοτεχνικά μέσα σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.