Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προνοήσει για την εθελοντική προσφορά γιατρών στο ΕΣΥ

«Το ΚΚΕ απηύθηνε κάλεσμα μάχης στους ιδιώτες γιατρούς για να προσφέρουν στο σύστημα Υγείας», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας σήμερα στον Mega.

O Γ. Λαμπρούλης, με αίτημα του, αποδεσμεύθηκε από τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Βουλής προκειμένου να προσφέρει της υπηρεσίες του σε αυτή την μάχη.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη, σχολίασε ότι για να προσφέρει ένας ιδιώτης γιατρός στο σύστημα υγείας θα πρέπει να υπογράψει έναν τύπο σύμβασης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «θα έπρεπε να είχε προνοήσει για αυτό ώστε να αποφευχθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις».

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο σημείωσε ότι από την στιγμή που θα υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις χρήσης του εμβολίου το ΚΚΕ από την πλευρά του θα προτρέψει στην χρήση του γιατί, όπως είπε, ο πληθυσμός πρέπει να εμβολιαστεί.

Να επιταχθούν οι κλινικές
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την εκρηκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία:

«Τα επείγοντα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις που βρίσκονται στο «κόκκινο», δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, αλλά αντιμετωπίζονται με επείγοντα μέτρα. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, η κυβέρνηση να επιτάξει χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλες τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, να θέσει κάτω από κρατικό έλεγχο κρίσιμες δομές, όπως οι οίκοι ευγηρίας, που εξακολουθούν να είναι εστίες μετάδοσης».