Λάρισα: 17 περιστατικά κορωνοϊού σε θαλάμους αρνητικής πίεσης

Γεμάτο είναι από χθες το τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας μετά την έξαρση που παρουσιάστηκε τις τελυταίες ημέρες.

Έτσι 9 περιστατικά νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης από τον Αμπελώνα, 4 από την Λάρισα, 3 από το Βόλο και 1 από Τρίκαλα. Από τα συνολικά 17 περιστατικά τα 15 νοσηλεύονται στο τμήμα Λοιμωδών και τα 2 στο 4ο όροφο του νοσοκομείου που άνοιξε χθες για περιστατικά covid-19.

Εν τω μεταξύ αρνητικά ήταν τα δείγματα που ελήφθησαν χθες από τον Αμπελώνα και τα δύο Νοσοκομεία τα οποία εξετάστηκαν από το εργαστήριο του ΠΓΝΛ.

Σήμερα ελήφθησαν μαζικά τεστ από τα δύο νοσοκομεία αλλά και από τον Αμπελώνα. Αυτά θα εξεταστούν από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός για τον κορωνοϊό
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός για τον κορωνοϊό όπως αυτό είχε υλοποιηθεί και στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα με εντολή της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ όλα τα κρούσματα τα οποία παρουσιάζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας και έχουν ήπια συμπτώματα θα νοσηλεύονται σε αυτά σε θαλάμους ήπιας νοσηλείας που έχουν δημιουργηθεί. Έτσι δεν επιβαρύνεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας , που είναι και νοσοκομείο αναφοράς, ώστε εκεί να κατευθύνονται τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Επιπρόσθετα στην Λάρισα όπως και στο πρώτο κύμα υπάρχουν διαθέσιμες μια ΜΕΘ στο ΓΝΛ και άλλη μια στο ΠΓΝΛ για περιστατικά covid-19.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.