Λάρισα: 500 επιχειρήσεις έχουν απαλλαγεί από δημοτικά τέλη – 4.000 μπορούν να συμμετάσχουν στο μέτρο στήριξης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Λαρισαίων και αφορά την απαλλαγή επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη, καθώς είχαν αναστείλει την λειτουργία τους με κρατική εντολή κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξη τύπου του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλου – στην οποία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οκονομικών Θάνος Αδαμόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης – παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της συγκεκριμένης δράσης.

Σύμφωνα με αυτά, 500 επιχειρήσεις έχουν ήδη απαλλαγεί από τα δημοτικά τέλη, ενώ από το σύνολο των 12.000 επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Λάρισα, έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν 4.000.

Μάλιστα, απευθύνθηκε κάλεσμα ώστε οι επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου μέτρου και να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική εφαρμογή Local Government στον σύνδεσμο https://bit.ly/2zUQ1rH επισυνάπτοντας τη δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ και τον τελευταίο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Τα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης είναι τα εξής:

Απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων
• Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα έχει απώλειες εσόδων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ζήτησε και από τους άλλους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας να μιμηθούν το παράδειγμα του Δήμου Λαρισαίων δημιουργώντας αντίστοιχο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.