Λάρισα: Αλλαγές για την αποσυμφόρηση στα Επείγοντα

«Αλλαγή τοπίου στα Επείγοντα Περιστατικά των νοσοκομείων της Λάρισας» ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, μετά και από την αξιολόγηση στοιχείων που έγινε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, ο κ. Νάνος ανακοίνωσε τη δημιουργία Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής, η οποία θα είναι εφικτό να λειτουργήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από τα τέλη Ιουνίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες που θα ανέλθουν στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη κλινική θα υπάρχουν δύο τμήματα: Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, το οποίο για το ΠΓΝΛ θα έχει 20 κλίνες.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές– σύμφωνα με τον διοικητή των Νοσοκομείων – συνοψίζονται ως εξής: «ο γιατρός θα αξιολογεί το περιστατικό με ταχύτητα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα Επείγοντα και θα κρίνεται αν θα πρέπει να εισαχθεί στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας ή να προωθηθεί για περεταίρω εργαστηριακές εξετάσεις».

Η Κλινική Επείγουσας Ιατρικής θα στελεχωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από τρεις ειδικούς γιατρούς.

Σημειώνεται πως μετά από μια πρώτη περίοδο δοκιμής του νέου συστήματος στο ΠΓΝΛ θα προχωρήσει η εφαρμογή και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ η συνολική επένδυση έχει υπολογιστεί στις 600.000 ευρώ.

Προφανώς το «στοίχημα» που έχει να κάνει με την αλλαγή στα Επείγοντα Περιστατικά είναι τεράστιο, καθώς και μόνο τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσίασε ο κ. Νάνος – απαντώντας σε ερώτηση της larissanet.gr – είναι αποκαλυπτικά: Σε κάθε ημέρα εφημερίας προσέρχονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 350 – 400 περιστατικά, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας 300 – 350 περιστατικά.

Συνολικά κατά το 2016 στο ΓΝΛ προσήλθαν περισσότερα από 49.000 περιστατικά, ενώ στο ΠΓΝΛ έφτασαν τις 75.000.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.