Λάρισα: Εγκαινιάστηκε το κεντρικό μαγειρείο του δήμου

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη το κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων, στο τέρμα της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.

Η δημιουργία της δομής εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ και από σήμερα θα μπορεί να σιτίζει – με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς – περισσότερους από 1.100 ωφελούμενους του Κοινωνικού Συσσιτίου όπως και τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών. Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο αγιασμό και ακολούθησε η κοπή της κορδέλα αλλά και η περιήγηση στους εντυπωσιακούς χώρους του μαγειρείου.

«Πρόκειται για ένα έργο ύψους 150.000 ευρώ. Το έργο αυτό μας δίνει μια δυνατότητα καλύτερης διαδικασίας μαγειρέματος με σύγχρονα μέσα και με την ανάλογη πιστοποίηση για την διαδικασία που μας παρέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που συνεργάζεται σε αυτό το εγχείρημα», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι μετά την παρασκευή τους τα φαγητά θα μεταφέρονται με δύο φορτηγάκια του δήμου που διαθέτουν θερμοθαλάμους σε όλους τους 26 παιδικούς σταθμούς, για το Κοινωνικό συσσίτιο και για τους δύο ξενώνες του δήμου. «Το μαγειρείο θα παρασκευάζει καθημερινά 2000 μερίδες. Αυτή η νέα δομή παρέχει ένα επίπεδο ασφάλειας στην διαδικασία παρασκευής του φαγητού. Με τα δύο φορτηγάκια που διαθέτουμε θα φτάνει το φαγητό ζεστό», υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης.

Στην διαδικασία αυτή έχει εμπλακεί και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο θα είναι υπεύθυνο για το καθημερινό μενού. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης των διεργασιών παρασκευής του φαγητού. Για όλα αυτά μίλησαν από την μεριά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τόσο η κλινική ψυχολόγος και Προϊσταμένη του τμήματος διατροφής και διαιτολογίας κα. Τσολάκη, όσο Διευθυντής του εργαστηρίου Υγιεινής και επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.