Για τα Τίρανα αναχωρούν οδικώς αύριο, Παρασκευή, το πρωί, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να συναντηθούν με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο και να τον ενημερώσουν επισήμως για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη του Δήμου Λαρισαίων.

Στην επιτροπή που θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο θα συμμετέχουν ακόμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Τάχος και οι επικεφαλής παρατάξεων, Ρένα Καραλαριώτου, Κώστας Τζανακούλης, Έκτορας Νασιώκας και Ντίνος Διαμάντος.

Κατά την συνάντηση θα συζητηθούν και θέματα που σχετίζονται με την επικείμενη επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στη Λάρισα.

Η επίσκεψη του αρχιεπισκόπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, ενώ η ακριβής ημερομηνία θα προσδιοριστεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου με τον κ. Αναστάσιο.

Τέλος, ο Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια της παραμονή του στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο Τιράνων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανακήρυξη του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου σε επίτιμο δημότη του Δήμου Λαρισαίων, ελήφθη μετά από εισήγηση του δημάρχου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αναστάσιο ως προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, με τεράστιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο.