Λάρισα: Συνάντηση για απορριμματοφόρα, ψεκασμούς

Συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και εργαζομένων στον Δήμο, οι οποίοι συμμετέχουν σε κινητοποίηση.

Από τη συνάντηση προέκυψε πως θα βγουν επιπλέον τρία απορριμματοφόρα στην πόλη της Λάρισας, ενδεχομένως και από το βράδυ της Δευτέρας, τα οποία θα μαζέψουν σκουπίδια από πεζοδρόμους, όπως και από σημεία έξω από σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία κλπ, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας, καθώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας εξαιτίας του μεγάλου όγκου των σκουπιδιών.

Ο κ. Καλογιάννης ζήτησε να βγουν επιπλέον πέντε απορριμματοφόρα, με τους εργαζόμενους να απορρίπτουν – τουλάχιστον για σήμερα – αυτό το ενδεχόμενο.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των ψεκασμών στα «βουνά» από σκουπίδια αύριο στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου θα συγκροτηθούν συνεργεία, τα οποία θα μπορούν να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που ληφθεί αντίστοιχη απόφαση.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Λαρισαίων ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπάρξει και νέα συνάντηση μετά την ψήφιση της ρύθμισης που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, αν και από την σύσκεψη που έγινε διαφάνηκε η διάσταση απόψεων σε σχέση με την επόμενη ημέρα που θα επιφέρουν οι αλλαγές, τις οποίες προωθεί η Κυβέρνηση.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.