Λάρισα: Συνεχίζεται η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Συνεχίζονται οι εργασίες, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων, για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμάτων σε κοινόχρηστους χώρους της Λάρισας.

Αντίστοιχη εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί στην πλατεία Νεάπολης, από την πλευρά της οδού Δαβάκη (φωτ.).

Σε όλη την πόλη θα τοποθετηθούν 75 υπόγειοι κάδοι (χωρ. 3.000 lt έκαστος ) στις συνοικίες της Νεάπολης, Νεράϊδας, Αβέρωφ, Νέας Πολιτείας, Χαραυγής, Ανθούπολης, Σιδ. Σταθμού, Αμπελόκηπων και Αγ. Σοφίας. Οι εν λόγω υπόγειοι κάδοι συγκροτούνται σε “συστοιχίες” των 2 έως 4 μονάδων και θα δέχονται τα σύμμεικτα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά χωριστά.Το νέο σύστημα θα συμβάλλει στην απόσυρση 220 έως 250 κοινών τροχήλατων κάδων που παρουσίαζαν σε ορισμένα σημεία της πόλης προβλήματα οσμών & αντιαισθητικής εικόνας και οι Υπηρεσίες του Δήμου προσδοκούν με τον τρόπο αυτό να παρέχουν καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης των δημοτών, αλλά και να βελτιώσουν το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων στην πόλη της Λάρισας.

Το έργο της εγκατάστασης του συστήματος υπογειοποίησης βρίσκεται στην ολοκλήρωση του, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Φθινόπωρο.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.