Λάρισα: Ξεκίνησε το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017

Μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, παρουσία πλήθους θεατών, αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δόθηκε νωρίτερα η εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος 2017.

Αρχικά τη ράμπα πέρασαν 27 κλασικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στον αγώνα στο πλαίσιο του Επάθλου Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), καθώς και του αντίστοιχου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων Ράλλυ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τα 28 πληρώματα που θα αγωνιστούν τις επόμενες δύο ημέρες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το Πρωτάθλημα και τα Κύπελλα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, όσο και ο Δήμαρχος Λάρισας, της πόλης που φιλοξενεί τον αγώνα, Απόστολος Καλογιάννης. Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα πληρώματα τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Τάχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λάρισας, ο βουλευτής Λάρισας κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο διοικητής της Τροχαίας Λάρισας Σεραφείμ Καφετζής, εκπρόσωποι των χορηγών του αγώνα κ.ά.

Αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity συνέχισαν για το πρώτο σκέλος του αγώνα, σε μια διαδρομή 49 χλμ.που περιλαμβάνει και νυχτερινή ανάβαση Τεμπών, πριν ολοκληρώσουν το σημερινό σκέλος στα Αμπελάκια.

Για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Sporting το καθαρά αγωνιστικό μέρος ξεκινάει αύριο το πρωί, με την αναχώρησή τους από το service park, που βρίσκεται στη Σκεπαστή Αγορά Λάρισας. Η πρώτη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 63,66 χλμ., με την πρώτη (Πυργετός 1) να ξεκινάει στις 09:38.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.