Λαρισαίος γιατρός στην «Καθημερινότητα» τη σύνταξη

Στον γραφειοκρατικό κυκεώνα του δημοσίου είχε μπλέξει εδώ και αρκετούς μήνες γιατρός από τη Λάρισα, καθώς ενώ είχε υποβάλλει τη σχετική αίτηση προκειμένου να βγει στη σύνταξη, κάτι τέτοιο δεν είχε καταστεί εφικτό όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μέχρι που αποτάθηκε στην Υπηρεσία της Καθημερινότητας που έχει συστήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ίδιος στο μήνυμα που απέστειλε στην πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr, ανέφερε ότι ήταν ιατρός ελεύθερος επαγγελματίας και έκλεισε το ιατρείο που διατηρούσε στην πόλη της Λάρισας τον Νοέμβριο του 2016 «Παράλληλα η σύζυγός μου είναι μακροχρόνια άνεργη και με σημαντική αναπηρία. Από το 1981 ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου στο ΤΣΑΥ (Ταμείο Συντάξεων και Αυτασφάλισης Υγειονομικών) που τώρα έχει μετονομαστεί σε ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων). Υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης γήρατος τον Αύγουστο του 2017 και μέχρι σήμερα δεν βγήκε η προσωρινή σύνταξη, ούτε έχω κάποια ενημέρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε δικαίως: «Ενώ εγώ ήμουν συνεπής με τις εισφορές μου στο ασφαλιστικό ταμείο, αυτό γιατί δείχνει ασυνέπεια και καθυστέρηση την ώρα που τα έξοδά μου τρέχουν, θέλω να βοηθήσω τα παιδιά μου στις σπουδές τους και πρέπει να μεριμνώ για την ανάπηρη σύζυγό μου;». Η Ομάδα της Καθημερινότητας από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε ηλεκτρονικά την υπόθεση αναζήτησε τους λόγους της καθυστέρησης.

Επικοινωνώντας επανειλημμένα με τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε τελικά ότι ο φάκελος του συμπολίτη δεν ήταν πλήρης ως προς τα δικαιολογητικά, αλλά κανείς δεν τον είχε ενημερώσει επί τούτου. Διαδραματίζοντας ρόλο μεσολαβητή, η «Καθημερινότητα» ζήτησε από τον γιατρό να προσκομίσει μια σειρά ακόμη εγγράφων ώστε να ξεμπλοκάρει η υπόθεση. Σε λιγότερο από ένα μήνα, είχε κοινοποιηθεί επιτέλους στον Λαρισαίο ιατρό η απόφαση για την απονομή σύνταξης. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στις δημόσιες υπηρεσίες που κάνουν καλά τη δουλειά τους και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν την ίδια ευθιξία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.