Στην Επίδαυρο επιστρέφει μετά από 12 χρόνια το Θεσσαλικό Θέατρο, καθώς θα ανεβάσει την Τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη σε συμπαραγωγή με το «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.».
Γι’ αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά το πολιτιστικό γίγνεσθαι ενημέρωσαν σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας και η πρόεδρος του Δ.Σ. του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Βιβή Τσεκούρα – Ζαχαρού.
Μάλιστα, αύριο σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου θα λάβει και την τελική απόφαση για να προχωρήσει η συγκεκριμένη συμπαραγωγή.
Αναφορά στο «ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός, σε μια περίοδο που ο θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ περνάει κρίση» έκανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.
Με τα έως τώρα δεδομένα η συμπαραγωγή «Βάκχες» θα ανεβάσει δύο παραστάσεις στην Επίδαυρο, μία παράσταση στο Ηρώδειο, δύο παραστάσεις στη Λάρισα και στη συνέχεια πιθανή θεωρείται η περιοδεία σε Φεστιβάλ όλης της χώρας για έναν κύκλο 12 παραστάσεων.
Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως μεταξύ «Θεσσαλικού Θεάτρου» και «Ελληνικού Φεστιβάλ» τα έσοδα και τα έξοδα θα είναι μοιρασμένα κατά 50%. «Το Θεσσαλικό Θέατρο δεν θα βγει ζημιωμένο απ’ αυτήν την συμπαραγωγή, καθώς μπορεί να διαθέσει ηχητικά και κοστούμια, ώστε να μειώσει τη συμμετοχή σε χρήμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Απ’ την πλευρά του ο Πάνος Σάπκας επισήμανε πως «ήταν 1988 όταν το Θεσσαλικό Θέατρο ήταν το πρώτο ΔΗΠΕΘΕ που ανέβαζε παράσταση στην Επίδαυρο, την “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και κοστούμια Γιώργου Ζιάκα».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε πως «τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ εγκαταλείφθηκαν ή έκλεισαν, το δικό μας κρατήθηκε».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανακοίνωσε πως την σκηνοθεσία του έργου που θα ανεβάσει το «Θεσσαλικό Θέατρο» θα έχει ο Έκτορας Λυγίζος, ένας σκηνοθέτης της νέας γενιάς.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Βιβή Τσεκούρα – Ζαχαρού τόνισε πως το «Θεσσαλικό Θέατρο» έχει 12 χρόνια να ανεβάσει έργο στην Επίδαυρο, καθώς η τελευταία φορά ήταν το 2005 με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
Στη συνέχεια τόνισε πως «οι λόγοι για τους οποίους επιλέγηκε το Θεσσαλικό Θέατρο είναι δύο: Πρώτον, γιατί έχει προϊστορία στην Αρχαία Τραγωδία και δεύτερον, γιατί η Δημοτική Αρχή έχει δώσει βαρύτητα στον Πολιτισμό και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στηρίζει το θέατρο».
Πηγή: larissanet.gr






























