«Αγκομαχά» o κλάδος των καυσίμων στη Λάρισα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Φόβοι για νέα λουκέτα

«Αγκομαχά» ο κλάδος των υγρών καυσίμων με παράγοντες της αγοράς να εκφράζουν φόβους για νέα λουκέτα (ήδη σε πανελλαδικό επίπεδο τα 8.500 πρατήρια έχουν γίνει 5.500).
Η αγορά στα καύσιμα κίνησης, υποχωρεί σταθερά από τον Σεπτέμβριο με ρυθμούς από -4% έως -9% και μετά ενώ ο Ιανουάριος «τρέχει» με -10% στις βενζίνες και -8% στο diesel. Βέβαια, η οικονομική κρίση, έχει χτυπήσει τον κλάδο από το 2010 και μέσα σε διάστημα εννέα ετών, έχει υποχωρήσει κατά 43%.
Όπως αναφέρουν οι επιχειρήσεις του χώρου, η αγορά «έχει ξεμείνει» από ρευστότητα διότι το κράτος δεν επιστρέφει χρήματα.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και για τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Λάρισας που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Η κερδοφορία τους έχει περιοριστεί δραστικά, ενώ η φορολογία είναι υψηλή με τους καταναλωτές να μην έχουν επαρκές διαθέσιμο εισόδημα καθώς πλήττονται από τους συνεχείς φόρους.

Με πληροφορίες από insider.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.