Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα από τη Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Ενάντια στις Βάσεις στη Λάρισα.
Οι διαδηλωτές έστειλαν ισχυρό μήνυμα έξω από την κεντρική πύλη της 110 ΠΜ, την δεύτερη πύλη της 110 ΠΜ από όπου εισέρχονται όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “οι Αμερικάνοι φονιάδες που είναι εγκατεστημένοι μόνιμα σε αυτή και στην πύλη της 1ης Στρατιάς που εδρεύει το Ευρωστρατηγείο που αξιοποιείται ως Κέντρο Συντονισμού της επιχείρησης «Aspides» της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα. Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι διαδηλωτές πραγματοποιούν αποκλεισμούς στις πύλες και στους δρόμους μπροστά από αυτά τα κομβικά σημεία και βροντοφωνάζουν «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά»”.

Οι διαδηλωτές έγραψαν στο έδαφος με σπρέι συνθήματα όπως « Πάρετε και τις βάσεις των ιμπεριαλιστών και άντε στα τσακίδια φονιάδες των λαών» στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα και όπως επισημαίνεται “δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα διαφορετικό «καρέ» για τα αμερικανικά drones που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση και περιδιαβαίνουν πάνω από την πόλη. Με αναμμένους πυρσούς, φωνάζοντας με αμείωτη ένταση συνθήματα έκαψαν συμβολικά τις σημαίες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ απαιτώντας να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκες βάσεις στη χώρα μας, να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, να πάψει η Θεσσαλία να αποτελεί πολεμικό προγεφύρωμα σε βάρος άλλων λαών”.

Χαρακτηριστικά έξω από την 110 ΠΜ ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής «ο διάλογος τους φέρνει την Ελλάδα όλο και πιο κοντά στο πολεμικό σφαγείο. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος, η πάλη των λαών μπορεί να τον τσακίσει αυτή είναι η μυριόστομη απάντηση που στέλνουμε! Συνεχίζουμε με την οργάνωση της πάλης μας μέσα από την επιτροπή που συγκροτήσαμε δεκάδες φορείς».
































