Κάθε πέρυσι και… καλύτερα για τα καταστήματα εστίασης στην Λάρισα, που βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται συνεχώς και μοιραία να οδηγούνται σε λουκέτα «διαρκείας» και μετά το καλοκαίρι. Σε συνδυασμό με τα ενεργειακά κόστη, την αύξηση στον ΦΠΑ και τον καύσωνα της Λάρισας, η κατάσταση μοιάζει πολύ δύσκολη για το μέλλον τους στην αγορά.
«Το ενεργειακό κι ο ΦΠΑ μας έκανε μεγάλη «ζημιά», αλλά δημιούργησε και μεγάλες διακρίσεις κάτι που το είχαμε συζητήσει ότι θα συμβεί με τον αποκλεισμό του 13% με το 23% στα καταστήματα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και η αίσθησή μου είναι πως θα μεγαλώσουν το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τον καύσωνα», πρόσθεσε η κ. Μπαράτση.
Η ίδια εξήγησε πως ο κόσμος «έχει την ανάγκη να βγει έξω, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να καταναλώσει σε μία έξοδο», άρα μοιραία και ο τζίρος των καταστημάτων πέφτει συνεχώς.
Πηγή: Χρίστος Τζίκας, Larissanet.gr






























