Καλογιάννης: Ανησυχώ για την κατάσταση στο Κουτσόχερο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με προβληματισμό περιέγραψε την κατάσταση στο Κουτσόχερο, στην ενημέρωσή του για το Προσφυγικό, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε ότι έχει την εικόνα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή στο καμπ καθώς υπήρξαν διάφορα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας σε μια δομή η οποία είναι κυριολεκτικά στα όριά της αν δε τα έχει περάσει. «Η κατάσταση θέλει μεγάλη προσοχή», σημείωσε. Ενημέρωσε το σώμα ότι ζήτησε συνάντηση για το θέμα με το υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην οποία αναμένεται να δώσουν το παρόν και οι βουλευτές του νόμου.

Στην ενημέρωση έκαναν παρέμβαση οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Μάνδρας και του Κουτσόχερου οι οποίοι περιέγραψαν νε τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους και για τον λόγο αυτό ζήτησαν την επαναλειτουργία του Α.Τ Κουτσόχερου καθώς έχουν ενταθεί τα φαινόμενα κλοπών από μέρος των προσφύγων.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου τόνισε θα έπρεπε να υπάρξει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους και την αστυνομία και την ΥΠΕ.

Ο επικεφαλής τη Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης αναρωτήθηκε ποια είναι η αιτία που ξεσπιτώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι.Ο επικεφαλής της ΠΡ.ΑΞΙ. Παναγιώτης Γούλας τόνισε ότι δεν πρέπει να προκαλούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες από τέτοια Καμπ.

Ο επικεφαλής της Ορμής Ανανέωσης Νίκος Γαμβρούλας τόνισε ότι είναι απαγορευτική ή όποια συζήτηση για αύξηση των προσφύγων στο Κουτσόχερο.Ο επικεφαλής της παράταξης Λαρισαίων Κοινόν Κων/νος Βαϊούλης ζήτησε να υπάρξει μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επισκεφτεί το καμπ για να καταγράψει την κατάσταση, για να υπάρξει έλεγχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν δέχεται την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στο Κουτσόχερο, ζήτησε να επισημανθούν τα προβλήματα της δομής στους αρμόδιους, δήλωσε ότι δεν δέχεται άλλη δομή στην περιοχή μας και τέλος συναίνεσε στην δημιουργία επιτροπής για τον έλεγχο της κατάστασης στο καμπ.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.