Έναν ανηλεή πόλεμο οικονομικών συμφερόντων πίσω από το «Πάρκο των ευχών», αποκάλυψε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο του σημερινού απολογισμό για το εγχείρημα. Ο κ. Καλογιάννης μίλησε για συμφέροντα τα οποία δε δίστασαν να επιχειρήσουν ακόμη και την διακοπή της λειτουργίας του πάρκου, ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι οι παρατάξεις επιχείρησαν να επενδύσουν πολιτικά πάνω σε αυτή την κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα, τόνισε ότι αυτή έφτασε τους 700 χιλιάδες ανθρώπους, συμπληρώνοντας όμως ότι τα οικονομικά οφέλη για την αγορά της Λάρισας ήταν πολλαπλάσια.
Αναλυτικότερα τα σημεία της τοποθέτησης του δημάρχου Λαρισαίων: «Από την προετοιμασία της διοργάνωσης του πάρκου, φάνηκε ότι κάποιοι ήθελαν να βάλουν εμπόδια. Η εκτίμησή μας, για να μην πούμε βεβαιότητα είναι ότι κατά της λειτουργίας του Πάρκου, κινήθηκαν πρόσωπα, έξω από την πόλη της Λάρισας, οι οποίοι ωστόσο συνδέονται με συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχαγωγίας και ων λούνα πάρκ.
Προφανώς, από πολύ νωρίς διαπιστώθηκε η δυναμική του «Πάρκου των Ευχών» και το γεγονός ότι θα αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου. Τα συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν δίστασαν ακόμα και μετά την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου να κινηθούν με τέτοιο τρόπον έχοντας ως στόχο ακόμα και την διακοπή της λειτουργίας του (χαρακτηριστική η υπόθεση της καταγγελίας για θέματα δημόσιας υγείας από τα τροχόσπιτα των χειριστών και των ιδιοκτητών του παιγνιδιών του λούνα πάρκ) ενώ σε όλες σχεδόν τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς έχουν κατατεθεί καταγγελίες για μια σειρά ζητήματα που αφορούσαν στην λειτουργία του πάρκου, με προφανή στόχο να σταματήσουν την λειτουργία του πάρκου.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εκείνες τις ημέρες η πόλη της Λάρισας και το Πάρκο των Ευχών, δέχθηκε ανηλεή επίθεση από τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
Δυστυχώς, πάνω σ΄ αυτά τα συμφέροντα επένδυσαν πολιτικά και παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα ταυτίστηκαν με αυτά τα συμφέροντα.
Η δημοτική αρχή, αντιμετώπισε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Είχαμε γνώση της απόπειρας που εξελίσσονταν, ενώ βασικός μας στόχος ήταν να μην διαταραχθεί το εορταστικό κλίμα και βεβαίως η λειτουργία του Πάρκου.
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Όπως είναι γνωστό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, έκρινε σε πρώτο επίπεδο, μη σύννομη την απόφαση για την εκμίσθωση χώρου για τη λειτουργία του λούνα πάρκ και του παγοδρομίου.
Αντίστοιχες αποφάσεις υπήρξαν στο παρελθόν τόσο στην Λάρισα όσο και σε άλλες πόλεις. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει λάβει απόφαση για άσκηση προσφυγής κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση ότι όλες οι ενέργειες έγιναν με καθαρό τροπο και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε στην Επιτροπή του άρθρου 152.
Επίσης, όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Σεβόμαστε απολύτως τη δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωσή της έρευνας θα αποδειχθεί ότι το Πάρκο των Ευχών λειτούργησε υποδειγματικά.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του χριστουγεννιάτικου θεματικό πάρκο
Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων
Στόχος: η εξωστρέφεια και η προβολή της πόλης
Απολύτως πετυχημένη η πρώτη διοργάνωση ενός θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου, στο Αλκαζάρ και σε έκταση 64 στρεμμάτων, το οποίο έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.
Τεράστια και πρωτόγνωρο εγχείρημα με σημαντικό μάλιστα ρίσκο, το οποίο αγκαλιάστηκε από χιλιάδες Λαρισαίους αλλά και από πάρα πολλούς επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη και οι οποίοι αναχώρησαν με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις για την ΛΑΡΙΣΑ ΜΑΣ.
Το Πάρκο των Ευχών, απέδειξε ότι η πόλη της Λάρισας, βρίσκεται πλέον σε τροχιά άλματος στο μέλλον. Με βασικά πλεονεκτήματα την κεντροβαρή θέση και τον δυναμισμό της, η ανοικτή πόλη της Λάρισας, διεκδικεί το ρόλο που της αρμόζει.
Η δημοτική αρχή απέδειξε ότι μπορεί να υλοποιεί και να σχεδιάζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διοργανώνει γεγονότα και εκδηλώσεις τέτοιας εμβέλειας πάντα εντός του θεσμικού και νομικού πλαισίου που διέπει την Αυτοδιοίκηση
Η διοργάνωση και η επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, ήταν πρωτόγνωρη για ολόκληρη την πόλη και τους Λαρισαίους. Συνολικά, Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΥΑΛ (δήμαρχος, δημοτική αρχή, υπηρεσιακά στελέχη, όλος ο υπηρεσιακός μηχανισμός και εξωτερικοί συνεργάτες) εργάστηκαν μεθοδικά και αποτελεσματικά.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Ηδη από την πρώτη διοργάνωση, διαφάνηκε η δυναμική του Πάρκου.
Εκτιμάται ότι στον ένα μήνα λειτουργίας του Πάρκου (8 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου) το Πάρκο των Ευχών δέχθηκε 700.000 επισκέψεις από την Λάρισα, την Θεσσαλία και από πολλές περιοχές της χώρας.
Τα οφέλη του Πάρκου έχουν καταγραφεί με δηλώσεις παραγόντων της τοπικής αγοράς, για την πληρότητα των ξενοδοχείων, την αύξηση του τζίρου στον τομέα της εστίασης αλλά και την στήριξη της εμπορικής αγοράς.
Είναι προφανές ότι οι μελλοντικές διοργανώσεις μπορούν να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο και το «Πάρκο των Ευχών» της Λάρισας» να λάμψει ακόμα πιο έντονα σε ολόκληρη τη χώρα.
Για την υλοποίηση του Πάρκου πραγματοποιήθηκαν τέσσερις διαγωνιστικές διαδικασίες ενώ υπήρξαν δημοπρασίες για την εμπορική αγορά του Πάρκου.
Βασικό μας μέλημα από την πρώτη στιγμή, σε ότι αφορά στη λειτουργία του παγοδρομίου και του λουνα πάρκ ήταν η απόλυτη ασφάλεια στην χρήση τους από τα παιδιά και τους μεγάλους.
Υπενθυμίζουμε ότι το παγοδρόμιο στήθηκε μέσα στην λίμνη του Αλκαζάρ με τις όποιες τεχνικές απαιτήσεις απαιτούσε αυτή η κατασκευή.
Για την διασφάλιση όρων απόλυτης ασφάλειας, ο Δήμος Λαρισαίων απαίτησε την πιστοποίηση των εγκαταστάσεων σε θέματα ασφαλείας, από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης. Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ΤUV Hellas, η οποία πιστοποίηση την εγκατάσταση του παγοδρομίου και το καθένα από τα παιγνίδια του λούνα πάρκ.
Νομίζω όμως ότι και οι επισκέπτες του Πάρκου, διαπίστωσαν ότι όλα τα παιγνίδια του λούνα πάρκ ήταν καινούργια και απόλυτα ασφαλή.
(Σημειώνεται ότι ο ίδιος φορέας, πέρσι δεν είχε πιστοποιήσει την μεγάλη ρόδα που ήθελε να τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων, στην πλατεία Συντάγματος).
ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2018/01/26/kalogiannis-ikonomika-symferonta-epitethikan-sto-parko-ton-efchon-ke-pano-tous-ependyse-antipolitefsi/




























