Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Το 40ημερο μνημόσυνο θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Στην εκλογή νέου Ηγουμένου προχώρησε σήμερα η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, μετά την προ ημερών εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Ηγουμένου Αρχιμ. Αιμιλιανού Καζαντζίδη, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια.

Νέος Ηγούμενος εξελέγη ο Αρχιμ. Νικόδημος Αγαθονίκου. Από κοινού με τον Μακαριστό π. Αιμιλιανό, ανέλαβαν προ πολλών ετών, τις τύχες της εγκαταλειμμένης Μονής, την ανοικοδόμησαν και συνέστησαν εκλεκτή αδελφότητα, που συνεχίζει την μακρά Μοναστική παράδοση της Τοπικής μας Εκκλησίας στην επαρχία Αγιάς.

Παράλληλα με την εκλογή του νέου Ηγουμένου η Μονή ανακοινώνει ότι το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού π. Αιμιλιανού θα τελεστεί το Σάββατο 8/1, στο Μοναστήρι, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.