Παππάς «τσέπωσε» ενοίκια από χωράφια της εκκλησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση αλλά και για απλή υπεξαίρεση, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας ιερέας χωριού των Φαρσάλων.

Ο ιερέας – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – «τσέπωσε» περισσότερα από 11.000 ευρώ που αποτελούσαν έσοδα του ναού που προέρχονταν και από τα ενοίκια χωραφιών για δύο χρόνια.

Ο ιερέας που υπάγεται στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων δεν υπέβαλε όπως όφειλε, τους οικονομικούς απολογισμούς για τα έτη 2015 και 2016 παραλείποντας μάλιστα να προβεί σε οποιαδήποτε εγγραφή στο ταμείο του Ιερού Ναού»,όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο κατηγορητήριο, «ενώ δεν προσκόμισε στην Ιερά Μητρόπολη, τις αντίστοιχες αποδείξεις και παραστατικά».

Πηγή: Eλευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.