Πτώσεις βράχων στα πλέγματα της Κοιλάδας των Τεμπών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μία από τις συνέπειες που καταγράφονται στην περιοχή μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι και οι πτώσεις βράχων στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε κυρίως στην έξοδο της Κοιλάδας, κοντά στη στροφή προς Ομόλιο, ενώ τα βράχια συγκρατήθηκαν από τα μεταλλικά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση από το οδόστρωμα.

Η larissanet.gr επικοινώνησε με την Ειρήνη Ζαβρίδου, υπεύθυνη Επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», η οποία και επιβεβαίωσε τα παραπάνω.

Παράλληλα, η κ. Ζαβρίδου επισήμανε πως έχει υποβληθεί, από την πλευρά της Εταιρείας, αίτημα προς την Αστυνομία ώστε να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 2 Μαρτίου, πιθανόν και το Σάββατο 3 Μαρτίου, ώστε να απομακρυνθούν τα βράχια που έχουν συγκεντρωθεί στα πλέγματα.

Επίσης συνεργεία θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο βουνό, ώστε να διαπιστωθούν αν υπάρχουν και άλλοι βράχοι έτοιμοι προς αποκόλληση.

Πλέον αναμένεται να δοθεί από τις αστυνομικές αρχές η σχετική άδεια για διακοπή της κυκλοφορίας, μαζί με τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις εναλλακτικές διαδρομές.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.