Λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στη Λάρισα από δύο εγκληματικές ομάδες

Εξακριβώθηκε, έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η δράση δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα – μέλη των εγκληματικών ομάδων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Μαΐου έως χθες (25-09-2020), οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν οργανωθεί με σκοπό την προμήθεια, την αποθήκευση και την περαιτέρω διάθεση καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, χωρίς να καταβάλλουν τις απαιτούμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις στο ελληνικό Δημόσιο και αποκομίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα διέθεσαν προς πώληση 55.000 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και 2.600 συσκευασίες αφορολόγητου καπνού, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 95.500 ευρώ.

Κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.310 πακέτα τσιγάρων και 512 συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 9.470 ευρώ.
Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν επτά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.