Λέκκας: Fake news τα περί επερχόμενου μεγάλου σεισμού στην Ελασσόνα

Έντονη ανησυχία προκάλεσε ο ισχυρός σεισμό 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (03/03) στην Ελασσόνα, με τις Αρχές να μπαίνουν σε κατάσταση συναγερμού. Ωστόσο, ο Ευθύμιος Λέκκας, χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα τα fake news.

Συγκεκριμένα, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, αναφέρθηκε σε όσα λόγονται για επερχόμενο μεγάλο σεισμό στην περιοχή και σύμφωνα με την ΕΡΤ διέψευσε πως πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τσελέντης: Θα είναι πλούσια η μετασεισμική ακολουθία
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 για τον σεισμό στην Ελασσόνα μίλησε και ο Άκης Τσελέντης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, «το ρήγμα του Τυρνάβου ήδη έχει εξαντλήσει τη δυναμική και δεν δίνει μεγαλύτερο σεισμό».

«Σίγουρα θα είναι πλούσια η μετασεισμική ακολουθία και σίγουρα οι πληγωμένες κατασκευές αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας», επισήμανε ο κ. Τσελέντης, ο οποίος συνέστησε προσοχή και έλεγχο στα κτίρια.

Όπως είπε, «ο ρηχός σεισμός προκαλεί ειδική κατηγορία κυμάτων, τα επιφανειακά, με χαρακτηριστικό τους τις μεγάλες αποστάσεις, γι’ αυτό και έγινε αισθητός στην Πάτρα, την Πρέβεζα μέχρι και στην Αθήνα».

Επίσης, παρατήρησε ότι «σε όλους τους σεισμούς τα σχολεία παθαίνουν ζημιές που σημαίνει ότι πρέπει κάτι να γίνει». Και προειδοποίησε τον κόσμο να μην κάθεται κάτω ή κοντά σε ευάλωτες κατασκευές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.