«Λύσεις για ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

????????????????????????????????????

Μετά το τέλος της τελετής εγκαινίων του Κέντρου Ενημέρωσης-Υποστήριξης Δανειοληπτών Λάρισας ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε πως η δημιουργία Κέντρων Υποστήριξης Δανειοληπτών αποτελεί «υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης και μαζί με τον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουν ενθαρρυντικά στοιχεία καθώς πάνω από 2.000 δανειολήπτες έχουν μπει στην πλατφόρμα».

Σε ότι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε πως «είναι σοβαρό θέμα και η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να βρει λύσεις. Αυτή είναι μία λύση που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να είναι βιώσιμες και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας που έχει μπει σε τροχιά».

Απ’ την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης έδωσε αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Υποστήριξης Δανειοληπτών. Αναλυτικά, ο κ. Κουρμούσης δήλωσε πως πάνω από 2.000 πολίτες έχουν ζητήσει βοήθεια, πάνω από 500 έχουν ξεκινήσει διαδικασίες, ενώ 168 έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης υπογράμμισε πως «ήταν πάγιο αίτημα η δημιουργία των Κέντρων Υποστήριξης Δανειοληπτών. Η ατολμία που επέδειξαν οι κυβερνώντες πριν από το 2009 προκάλεσε έκρηξη χρεών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτήν την κατάσταση η Κυβέρνηση προσπαθεί να την αντιμετωπίσει».

Στην ανταπόκριση του Δήμου Λαρισαίων ώστε να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών αναφέρθηκε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και κάλεσε τους πολίτες να προσέρχονται ώστε να βοηθηθούν.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.