Μαρουσάκης: 300-500 τόνοι νερού ανά στρέμμα θα πέσουν στη Θεσσαλία

Πολλοί τόνοι νερού αναμένονται να πέσουν στη Θεσσαλία που ακόμα μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι εκτιμήσεις είναι πως θα πέσουν στην ευρύτερη περιοχή 300-500 τόνοι νερού ανά στρέμμα από σήμερα έως και την Πέμπτη, που αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί η κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, τα φαινόμενα έχουν ξεκινήσει ήδη να επηρεάζουν την βόρεια-βορειοδυτική χώρα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν προς τα δυτικά κεντρικά και νότια της χώρας. Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι ενώ σημαντική πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία.

Σήμερα, θα συναντήσουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική περίπου το απόγευμα αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη, ιδίως σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό, καθώς οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί.

«Το κύμα αυτό κακοκαιρίας μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης και συμβουλεύει τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.