Μεγάλες καταστροφές σε όλη τη Θεσσαλία (βίντεο)

Η κακοκαιρία «Ιανός» συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για ένα ακόμη 24ωρο, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές τόσο στην δυτική Ελλάδα, όσο και στην κεντρική ηπειρωτική χώρα.

Μετά τα νησιά του Ιονίου, που αντιμετώπισαν πρώτα την μανία της φύσης, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησος, βρέθηκαν αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οδικά δίκτυα και υποδομές, όπως και σπίτια, καθώς ολόκληροι οικισμοί, αλλά και δρόμοι σε πόλεις πλημμύρισαν, ενώ πολλοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και δύο παραμένουν αγνοούμενοι. Τα περισσότερα προβλήματα ωστόσο, αντιμετωπίζει τη νύχτα η Καρδίτσα όπου η κατάσταση είναι δραματική.

Αγωνία για δύο αγνοούμενους στο Μουζάκι, 7 εγκλωβισμένοι
Δραματική είναι η κατάσταση κυρίως στην Καρδίτσα και το Μουζάκι όπου δύο άνθρωποι αγνοούνται. Αρχικά έγινε γνωστό πως μία οδηγός βρέθηκε εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της, αλλά τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου που υπερχείλισε, την παρέσυραν και γίνεται αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί από χθες το απόγευμα. Αργότερα υπήρξαν πληροφορίες και για έναν ακόμη αγνοούμενο, έναν 64χρονο κτηνοτρόφο, είδηση που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Μουζακίου, Φώτης Στάθης.

YouTube player

Παράλληλα, στην διάρκεια της νύχτας γίνονταν τεράστια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν επτά άτομα από τρία αυτοκίνητα τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στην θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα Καρδίτσας. Οπως ενημέρωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Στεργίου, παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά.

Εφιαλτική νύχτα στην Καρδίτσα
Η κατάσταση στην Καρδίτσα ήταν εξαιρετικά δύσκολη όλη νύχτα. Ως τα ξημερώματα, η πυροσβεστική είχε δεχτεί 85 κλήσεις για απομακρύνσεις κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, 4 από το Μουζάκι που δέχτηκε το ισχυρότερο ίσως χτύπημα του Ιανού, καθώς και άλλες τέσσερις από τις Σοφάνες. Υπήρξαν ακόμη 4 κλήσεις για κοπές δέντρων και άλλες 6 για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια που πλημμύρισαν.

Την ίδια ώρα, ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι και στην πόλη της Καρδίτσας ωστόσο. Τα ξημερώματα έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα στον ποταμό Καράμπαλη, με αποτέλεσμα η πόλη να «μπάζει» νερά από παντού.
Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει πλημμυρίσει, φτάνοντας σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο, ενώ έχουν μπει νερά σε καταστήματα και υπόγειες κατοικίες, όπως αναφέρει το karditsalive.net.

Προβλήματα και σε Τρίκαλα και Φάρσαλα
Προβλήματα υπήρχαν και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Στα Τρίκαλα ένας κτηνοτρόφος εγκλωβίστηκε πάνω σε τρακτέρ μέσα σε χείμαρρο, ενώ στα Φάρσαλα ρέματα πλημμύρισαν και τα ποτάμια έφτασαν στο όριο του να υπερχειλίσουν. Στην ΠΕΟ Φαρσάλων – Βόλου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.
Συνεργεία του δήμου έσπευσαν σε σημεία της οδού Βόλου να απεγκλωβίσουν μικρό αριθμό οχημάτων, ενώ ο δήμος Φαρσάλων εξέδωσε ανακοίνωση να αποφεύγουν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Τα ξημερώματα, στην περιοχή Μεγάλα Καλύβια, μετά την υπερχείλιση του Πάμισου ποταμού έγινε έκτακτη σύσκεψη καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.