Μεγάλη συνταξιουχική διαμαρτυρία στη Λάρισα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα η πανθεσσαλική συνταξιουχική διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της πόλης, με αίτημα να μπει φρένο στις διαρκείς περικοπές στις συντάξεις και να επιστραφούν η 13η και 14η σύνταξη.

Το συλλαλητήριο είχε παλμό και ένταση από πλευράς ομιλητών, οι οποίοι έστειλαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως «θα τους βρίσκει μπροστά της».

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Λάρισας κ. Θανάσης Κουμαντζέλης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «λέει ψέματα ότι δε θα κόψει τις συντάξεις. Στους νόμους που ψήφισαν προβλέπεται 3,5% πλεόνασμα. Που θα βρεθεί αυτό το ματωμένο πλεόνασμα; Θα κόψουν ξανά από τους συνταξιούχους. Καλούμαστε για μία ακόμη φορά να είμαστε τα θύματα. Τους προειδοποιούμε ότι δε θα περάσει. Διεκδικούμε 13η και 14η σύνταξη. Δε δανειστήκαμε από κανέναν τραπεζίτη και δε χρωστάμε σε κανέναν τίποτε».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ κ. Παναγιώτης Σοφός εξήγησε πως με τα συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα «στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα μας βρίσκει μπροστά της. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Λέμε επίσης στους συνταξιούχους ότι ο μόνος δρόμος να λύσουμε τα προβλήματα είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα».

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι το τρίτο σε σειρά μετά από αυτά που έγιναν σε Αθήνα και Θήβα, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχα σε άλλες επτά πόλεις της χώρας. Στο τέλος των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/10/05/megali-syntaxiouchiki-diamartyria-sti-larisa-thymata-tou-matomenou-pleonasmatos-foto/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.