Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών σήμερα στην Αγιά

Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών διοργανώνεται σήμερα στην Αγιά και στο πλαίσιο αυτό με απόφαση του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Αναλυτικά, η απόφαση Γκουντάρα:
«Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 οι αγρότες του Δήμου Αγιάς έχοντας φτάσει στα όρια της απόγνωσης κατεβαίνουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους που είναι η αποζημίωση των προϊόντων τους (μήλα, κάστανα), από την καταστροφική πλημμύρα «Daniel», όπως πολύ σωστά έγινε με τους συναδέλφους τους στη Μαγνησία.

Ως μια κατ’ εξοχήν γεωργική περιοχή θεωρούμε ότι σαν ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και συμπαράταξης στον δίκαιο αγώνα τους, οφείλουμε, να παραμείνουν οι υπηρεσίες της έδρας του Δήμου μας κλειστές και να λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας τις ώρες της αγωνιστικής κινητοποίησης των αγροτών και συγκεκριμένα από 11 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου των εργαζομένων. Παρακαλούμε δε, τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη διαμαρτυρία και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους αγρότες της περιοχής μας και σαν μια ενέργεια σεβασμού στην αγροτική ιστορία αυτού του τόπου, αλλά και των ανθρώπων του, κατά την τελετή απονομής της εκδήλωσης με την επωνυμία «6ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – KISSAVOS MARATHON RACE “ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ”», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, τα μετάλλια στους νικητές του αγώνα θα απονείμουν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών και αγρότες της περιοχής μας, και όχι ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως γινόταν στους προηγούμενους αγώνες. Η απόφαση αυτή δεσμεύει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση θέλουμε να κάνουμε κοινωνό του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η μηλοκαλλιέργεια της περιοχής μας όλους τους πολίτες και να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα στην Κυβέρνηση να δώσει αμέσως τις αποζημιώσεις αν θέλουμε πραγματικά να υπάρξουν κι άλλες χρονιές με εκδηλώσεις που τιμούν και στηρίζουν το μήλο της Αγιάς.

Αφού συντάχθηκε η παρούσα υπογράφεται, αναρτάται στο Διαύγεια, δημοσιοποιείται από την
ιστοσελίδα του Δήμου Αγιάς και κοινοποιείται αρμοδίως».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.