Μεσογειακή φώκια ξεβράστηκε στις ακτές της Βελίκας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μια φώκια ξεβράστηκε σε όχι καλή κατάσταση σε παραλία της Βελίκας στη Λάρισα, προκαλώντας την κινητοποίηση λουόμενων και αρχών.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο ενώ Κτηνίατρος από το Δίκτυο Κτηνιάτρων Αρίων βρέθηκε επιτόπου και εξέτασε την φώκια σε συνεργασία με την Καθ. Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δρ. Αναστασία Κομνηνού και τα επιστημονικά στελέχη της ΜΟμ.

“Είναι χρήσιμο να ενημερώσουμε ότι οι φώκιες δεν αντιμετωπίζονται όπως τα δελφίνια. Δηλαδή, πολλές φορές βγαίνουν και ξεκουράζονται στις ακτές και στεγνώνουν. Δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε γιατί δαγκώνουν άσχημα, δεν πρέπει να τις βρέχουμε με νερό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φαγητό ή να τις χαϊδεύουμε. Από μακρυά τις παρακολουθούμε και ενημερώνουμε την οργάνωση ΜΟμ (2105222888 και 6942494471) που ασχολείται με τις μεσογειακές φώκιες” σημειώνει ο Αρίων, αφότου η περιπέτεια της μικρής φώκιας τελείωσε αίσια.

 

Πηγή: onlarissa.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.