Μετέωρα: 10 λόγοι για να επισκεφτείτε αυτό το μοναδικό «θαύμα» της φύσης

Εάν αυτό το φθινόπωρο, θέλετε να οργανώσετε ένα μοναδικό ταξίδι στην ενδοχώρα, τότε αυτός είναι ο προορισμός που σίγουρα θα σας μαγέψει.

Ο λόγος για τα Μετέωρα, μια ολόκληρη «πολιτεία» πανέμορφων και πανύψηλων βράχων, η οποία βρίσκεται λίγο μετά την πόλη των Τρικάλων, κοντά στην Καλαμπάκα. Τα Μετέωρα, πέρα από θρησκευτικό τοπόσημο, αποτελούν ένα ασύγκριτο σημείο απαράμιλλης ομορφιάς στην Ελλάδα καθώς και ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο.

Το επιβλητικό θέαμα που συναντάει κανείς με το που φτάσει στα Μετέωρα, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο παγκοσμίως, λόγω του συμπλέγματος των τεράστιων σκοτεινόχρωμων βράχων από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται εκεί, εδώ και αιώνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από πολλούς τα Μετέωρα, χαρακτηρίζονται ως «θαύμα της φύσης και της ζωής».

Ο εκάστοτε περιηγητής έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα δρομάκια και τις αυλές, τα οποία αποπνέουν μία απίστευτη γαλήνη και ηρεμία, ενώ παράλληλα προκαλούν και ένα δέος, για το πόση ομορφιά και αρμονία μπορεί να «κρύβει» αυτός ο τόπος. Για εσάς λοιπόν που η φυσική ομορφιά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των τοπίων, σας μαγνητίζουν, αναμφισβήτητα τα Μετέωρα αποτελούν μία επιλογή που πρέπει να θέσετε σε προτεραιότητα αυτό το φθινόπωρο.

Oι λόγοι που τα Μετέωρα θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη σας

Αυτόν τον Οκτώβρη, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε «ιδίοις όμμασι», τον λόγο για τον οποίο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, επιλέγουν τα Μετέωρα για να επισκεφθούν τα μοναστήρια, να περιπλανηθούν στο Καστράκι, αλλά και να εξερευνήσουν τα μονοπάτια που κινούνται ανάμεσα από τους βράχους. Κανένας φωτογραφικός φακός, δεν είναι ικανός να αποτυπώσει το θέαμα και να αναβιώσει τα συναισθήματα που προκύπτουν με μία επίσκεψη στα Μετέωρα. Για εσάς λοιπόν που αναρωτιέστε τι ακριβώς πρέπει να δείτε και να κάνετε, κατά τη διάρκεια της απόδρασής σας στα Μετέωρα, τότε αυτά είναι τα 10 πράγματα που μπορείτε εκεί, για να βάλετε τελικά αυτό το μοναδικό αξιοθέατο στην καρδιά σας.

1. Πρώτη δραστηριότητα, φυσικά, προτείνουμε να επισκεφθείτε μία από τις Μονές που βρίσκονται «σκαρφαλωμένες» στην κορυφή των βράχων. Σήμερα λειτουργούν 6 Μονές ( η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, Ι.Μ. Βαρλαάμ, Ι.Μ. Ρουσάνου, Ι.Μ. Αγίας Τριάδας, η Ι. Μ. του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά και η Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου) και καλό είναι να ενημερωθείτε αναλυτικά εκ των προτέρων για τις λεπτομέρειες όποιας αποφασίσετε να δείτε από κοντά.

2. Eίστε λάτρεις της πεζοπορίας; Τότε δεν πρέπει να παραλέιψετε ένα ‘’Hiking tour’’ στους βράχους των Μετεώρων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε το σύμπλεγμα των βράχων των Μετεώρων από τη πεζοπορία σε ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών.

3. Μην αμελήσετε μία επίσκεψη στο χωριό Καστράκι, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, μόλις 2 χλμ από το κέντρο της Καλαμπάκας. Πρόκειται για έναν υπέροχο παραδοσιακό προορισμό, που αξίζει να δείτε κατά την εκδρομή σας.

4. Για εσάς που το ταξίδι σας «πρέπει» να συνδυάζεται από μία επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, μην παραλέιψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών που βρίσκεται στην Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό μουσείο που ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια και στο εσωτερικό του θα δείτε σημαντικά εκθέματα που συνολικά φτάνουν τα 300!

5. Κατευθυνθείτε προς το σπήλαιο Θεόπετρας. Η Θεόπετρα βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από τα Μετέωρα και ξεχωρίζει από το δρόμο αφού βρίσκεται στο δεξί σας χέρι καθως πλησιάζετε στα Μετέωρα από τα Τρίκαλα.

6. Επίσκεψη στα ερειπωμένα μοναστήρια. Μπορεί τα Μετέωρα να είναι γνωστά για τα μοναστήρια που λειτουργούν, αλλά και η εξερεύνηση στα ερειπωμένα μοναστήρια είναι μία όμορφη εμπειρία που περιλαμβάνει μία καλύτερη γνωριμία με την περιοχή και τη φύση.

7. Περνώντας στο κομμάτι της γαστρονομίας, δοκιμάστε οπωσδήποτε να φάτε σε κάποια απο τις ταβέρνες στην Καλαμπάκα και το Καστράκι, αλλά και να πιείτε ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

8. Για εσάς που «διψάτε» να γνωρίσετε και να περιπλανηθείτε και σε γύρω περιοχές, τότε είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε και τα χωριά του Κόζιακα, δηλαδή την Ελάτη, το Περτούλι αλλά και τα χωριά του Ασπροποτάμου.

9. Επισκεφθείτε το Πλανητάριο Μετεώρων και δείτε τα Μετέωρα σε 3D.

10. Εάν θέλετε αυτή η εκδρομή να κλείσει με τον πιο μαγικό τρόπο, τότε μία είναι η λύση: Θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα σε κάποιον από τους βράχους, καθώς αυτή είναι η καταλληλότερη ώρα για να παρατηρήσετε τα Μετέωρα και όλο το τοπίο, «λουσμένο» με μοναδικά χρώματα.

Πηγή: newsbomb.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.