«Μια μεγάλη μέρα για την κρατική υγεία και για τους ασθενείς σε όλη τη Θεσσαλία»

Λειτουργεί η Γαστρεντερολογική Κλινική του ΓΝΛ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Μια μεγάλη μέρα για την κρατική υγεία και για την εξυπηρέτηση ασθενών απ όλη την Θεσσαλία και την περιοχή ευθύνης της 5η ΥΠΕ χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τη λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η Κλινική λειτουργεί χάρη στον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που προμηθεύτηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί τη μόνη -μαζί με τη Θεσσαλονίκη- Γαστρεντερολογική Κλινική στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, που προσφέρει υψηλού επιπέδου κρατικές υπηρεσίες υγείας και στελεχώνεται με εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέφτηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ξεναγήθηκε στους χώρους της Γαστρεντερολογικής Κλινικής από τον Διευθυντή της Γιώργο Παρούτογλου, παρουσία του Διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη, του υποδιοικητή Χάρη Τσιλιάκου και του διευθυντή ΜΕΘ και διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΛ Απόστολο Κομνό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Γιώργος Παρούτογλου, διευθυντής γαστρεντερολογικής Κλινικής ΓΝΛ:
Παρουσιάσαμε τις νέες εγκαταστάσεις της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που με τις προσπάθειες του και την αποφασιστική του συνδρομή μας βοήθησε να κάνουμε ένα όνειρο ετών πραγματικότητα. Είμαι πολύ συγκινημένος και ευγνώμων, γιατί μετά από πολλές αντιξοότητες η Κλινική λειτουργεί και σήμερα δεχόμαστε καθημερινά πλήθος τηλεφωνημάτων από τα όμορα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ για να εξυπηρετήσουμε ασθενείς. Με τη συνδρομή του Περιφερειάρχη και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 προμηθευτήκαμε το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ενδοσκοπικού υπέρηχου και επιπλέον, ένα νέο πύργο ενδοσκοπικού και δωδεκαδακτυλοσκόπιο προκειμένου να εκτελούμε τις θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις των παθήσεων των χοληφόρων. Εκφράζω τις δημόσιες ευχαριστίες μου στον κ. Αγοραστό, στη Διοίκηση του ΓΝΛ που επί των ημερών της έγινε το όνειρο πραγματικότητα και στον κ. Κομνό, που ήταν αυτός που πριν από 6 χρόνια μου πρότεινε να επαναλειτουργήσουμε την Κλινική. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να καταβάλλουμε τις καλύτερες μας προσπάθειες για να εξυπηρετήσουμε τον πληθυσμό της Θεσσαλίας και να προσφέρουμε στους ασθενείς τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία μας».

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:
«Είναι μια μεγάλη μέρα για την κρατική υγεία και για τους ασθενείς σε όλη τη Θεσσαλία και την 5η ΥΠΕ. Μια κλινική με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λειτουργεί, χάρη στην αποφασιστικότητα, το πάθος, την αγάπη, το μεράκι και τη βοήθεια των γιατρών. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διαθέτει τη μία από τις δύο Γαστρεντερολογικές Κλινικές που υπάρχουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Αυξάνουμε τη δυνατότητα παροχής κρατικής βοήθειας και νοσηλείας σε ανθρώπους που πάσχουν και οι οποίοι μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν για να εξυπηρετηθούν. Βοηθάμε τους γιατρούς που είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στην άνοδο και στην προστιθέμενη αξία της κρατικής υγείας, που σήμερα τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Το ΓΝΛ συνέβαλε τα μέγιστα με τις υπηρεσίες που πρόσφερε καθ ολη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης. Ευχαριστώ τους γιατρούς Παρούτογλου και Κομνό γιατί για να προσφέρεις χρειάζεσαι κίνητρο και παρακίνηση από ανθρώπους που διαθέτουν όραμα, θέληση, αυξημένο αίσθημα προσφοράς και υπηρετούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κρατική υγεία, σεβόμενοι τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να στηρίζει τα Νοσοκομεία μας, συνεισφέροντας με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις. Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο».

Απόστολος Κομνός, διευθυντής ΜΕΘ, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΛ
«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη μας γιατί εισάκουσε τις εκκλήσεις μας για την δημιουργία Γαστρεντερολογικής Κλινικής και ανταποκρίθηκε εξοπλίζοντας την με σύγχρονα μηχανήματα μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Συγχαίρω και ευχαριστώ τον κ. Παρούτογλου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, γιατί σε ένα δύσκολο περιβάλλον, χρόνια τώρα, βοηθά το Νοσοκομείο μας, παρότι η Κλινική του είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες και η εξυπηρέτηση πάρα πολύ καλή. Είμαστε περήφανοι για την Κλινική που έχουμε. Ευχαριστώ τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη που φρόντισε να στελεχωθεί η Κλινική και ευελπιστούμε στη βοήθεια του για να συμπληρωθεί ο αριθμός των γιατρών που χρειάζεται. Με το χτίσιμο της νέας πτέρυγας του ΓΝΛ ελπίζουμε να απελευθερωθούν χώροι ώστε η Γαστρεντερολογική Κλινική να γίνει αντάξια των υπηρεσιών που προφέρει».

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/IBVr3Mhxg70

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.