«Μην κατεβάζετε τη μάσκα, είστε και γιατρός…»

«Θερμό» επεισόδιο με Πολάκη στη Bουλή προεδρεύοντος Χαρακόπουλου

«Θερμό» επεισόδιο έλαβε χώρα χθες στη βουλή με πρωταγωνιστή, για μία ακόμη φορά, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, αλλά και τον Λαρισαίο βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος προέδρευε της επιτροπής για το νομοσχέδιο της ψήφου των απόδημων.

Η… σπίθα που άναψε τη φωτιά ήταν τα σχόλια του κ. Πολάκη, μόλις στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Τότε, ο «θερμόαιμος» βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε να διακόπτει τον ομιλητή, ενώ ακολούθησε η παρέμβαση του Λαρισαίου για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπεράριθμοι στην επιτροπή. Ο κ. Χαρακόπουλος μάλιστα, ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τον κ. Πολάκη να φοράει κανονικά τη μάσκα του όταν μιλάει, υπενθυμίζοντας και την ιατρική του ειδικότητα!

Καθώς η ένταση ανέβαινε, τελικά το ρόλο του πυροσβέστη ανέλαβε ο εισηγητής του θέματος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατργούγκαλος, που αποχώρησε ώστε να μείνουν οι προβλεπόμενοι δύο στην επιτροπή. Ευτυχώς λίγο μετά, ο Κρητικός αντιλήφθηκε το σφάλμα του και αποχώρησε, για να επιστρέψει στην επιτροπή ο κ. Κατργούγκαλος.

Διαβάστε τους επίμαχους διαλόγους:
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: (ομιλών εκτός μικροφώνου και απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη) Γιατί δεν το λες ολόκληρο; Για τέσσερις με έξι βουλευτές.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Πολάκη, μην διακόπτετε. Πρώτα απ’ όλα, δεν έχετε θέση μέσα στην αίθουσα. Δεν έχετε θέση μέσα στην αίθουσα. Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στην αίθουσα. Παρακαλώ, οι δυο να αποχωρήσετε.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Το λέω εντελώς ολόκληρο. Η Πολάκιος…

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Πολάκη, δεν έχετε θέση μέσα στην αίθουσα. Είστε τρεις συνάδελφοί του ΣΥΡΙΖΑ. Να αποχωρήσει ένας από τους συναδέλφους, γιατί παραβιάζετε τους όρους του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Είστε γιατρός, τα ξέρετε καλύτερα από εμένα.

Ωραία. Αφού τα ξέρετε, λοιπόν, δεν κατεβάζουμε την μάσκα όταν μιλάμε, αφού τα ξέρετε, κύριε Πολάκη.

Κύριε Κατρούγκαλε, επειδή έχετε τον ρόλο του Εισηγητή, παρακαλώ να εφαρμόσει η αξιωματική αντιπολίτευση τους κανόνες που έχει αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων. Να αποχωρήσει είτε ο κύριος Πολάκης, είτε η κυρία Τζάκρη. Για να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Εισηγητής της Μειοψηφίας): Είμαστε παραπάνω;

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Βεβαίως. Το ξέρετε. Το έχω πει.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (Εισηγητής της Μειοψηφίας): Ωραία. Αποχωρώ εγώ.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα αποχωρήσει ο Εισηγητής; Μεγάλη η χάρη σας, κύριε Πολάκη. Παρακαλώ, συνεχίστε κύριε Υπουργέ.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Λοιπόν, εγώ συνήθως απολαμβάνω τις διακοπές του κυρίου Πολάκη, απλώς υπάρχει ένα πρόβλημα τώρα, ότι έχουμε χρονικό περιορισμό. Άρα, πρέπει να συγκρατηθείτε.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.