Μητσοτάκης σε αγρότες: Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για την ικανοποίηση των αιτημάτων σας

«Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε, τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή (11/03) συνάντηση με την επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «θέλω να εκφράσω ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κατά κανόνα κόσμιες, έγινε προσπάθεια από πλευράς αγροτών να μην υπάρξει διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Συμφωνούμε ότι πολλά από αιτήματα αγροτών είναι δίκαια, έχουμε κάνει δουλειά και όσο είναι εφικτό, θα τα ικανοποιήσουμε.

Λαμβάνουμε υπόψη απόψεις αγροτών και κτηνοτρόφων, επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο το 2025, καθώς μας ενδιαφέρει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αποτελεσματική. Δεν θα επαναλάβω τις θέσεις για το αγροτικό ρεύμα, μας ενδιαφέρει η προβλεψιμότητα να γνωρίζουν το ύψος του ρεύματος για καταναλώσεις τους».

«Νωρίτερα, συναντηθήκαμε με αιρετούς, η ολλανδική εταιρεία παρουσίασε συνοπτικά τον στόχο να καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη. Έχει ξεκινήσει για τα καλά η συζήτηση για αναδιάρθωση της ΚΑΠ σε πολλά επίπεδα. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που κατέθεσε πολλές προτάσεις στους Υπουργούς.

Νομίζω πως και εν όψει ευρωεκλογών, η “πράσινη” μετάβαση αποτελεί καίριο πεδίο συζήτησης. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πάντα έβαζε “φρένο” σε Πράσινους και Σοσιαλιστές που έλεγαν να τρέχουμε ταχύτερα. Φιλοδοξούμε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, προκειμένου τα ζητήματα να φθάσουν και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αν αυτό απαιτείται», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της δεκαπενταμελούς επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, έλαβε τον λόγο και τόνισε μεταξύ άλλων πως «διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα και να έχουμε αποτελέσματα. Θα χαθούν πολλά εκατομμύρια από την τοπική αγορά, οι συνέπειες δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητές.

Διαφωνούμε με το ρεύμα, επαναφέρουμε τα 7 λεπτά του ευρώ, δώσαμε οργανωμένο αγώνα. Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα στη Θεσσαλία, αφού έξι μήνες αργότερα, έχουν γίνει λίγα πράγματα σε σύγκριση με χρονοδιαγράμματα αναχώματα κ.ά. για αποζημιώσεις, τι θα γίνει με τις εκτάσεις που δεν θα καλλιεργηθούν λόγω διαβρώσεων. Θέλουμε να συζητήσουμε για πάγιο κεφάλαιο».

Η συνάντηση με την επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών, προκειμένου να συζητήσουν για τα αιτήματα, αλλά και τα θέματα αποκατάστασης στον Θεσσαλικό κάμπο, ακολουθεί το τετ–α–τετ του Πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς θεσμικούς φορείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.