Μουζάκι: Όχι αιολικά στα Άγραφα βροντοφώναξαν φορείς και σωματεία (βίντεο)

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Αυγούστου στο Μουζάκι, στο σημείο διέλευσης του υλικού που προορίζεται για τα αιολικά στην περιοχή του Τυμπάνου από φορεία και σωματεία και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που προηγήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μουζάκι.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε δίπλα στο αποκαταστημένο από τον “Ιανό” τμήμα του περιφερειακού της πόλης του Μουζακίου όπου τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε (καθώς παραμένει ακόμα εργοτάξιο) για να περάσουν τα τεράστια φορτηγά με τα τμήματα των ανεμογεννητριών για το αιολικό στον Τύμπανο, το πρώτο στην περιοχή των Αγράφων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει την έντονη κινητοποίηση όσων αντιδρούν στην τοποθέτηση αιολικών πάρκων στην εν λόγω περιοχή και ήταν αυτό που έφερε και την μαζική κινητοποίηση των διαφόρων που φορέων και σωματείων που το προηγούμενο διάστημα ακολούθησαν συνήθως μεμονωμένη πορεία ως προς τον τρόπο αντίδρασης.

Στο σημείο της συγκέντρωσης έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων και κεντρική ομιλία από τον κ. Ι. Παπαδόπουλο. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Μουζακίου με συνθήματα κατά των αιολικών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων με σχέση Ιδ. Δ. ν. Καρδίτσας, η Ε.Ο.Α.Σ.Καρδίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρoμματίου “Ο Καραϊσκάκης”, η Επιτροπή Ειρήνης ν. Καρδίτσας, το Παράρτημα Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (Σ.Μ.Τ.), Ε.Ο.Α.Σ. Τρικάλων, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Καρδίτσας, Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας, η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Αιολικά, ο Σύλλoγος Γυναικών Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καρδίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλoγος Νέων Νεοχωρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Τρικάλων, εκπρόσωποι των υγειονομικών σε αναστολή και το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Σημειώνουμε ότι θα ακολουθήσει νέα κινητοποίηση την Κυριακή 7 Αυγούστου στην πλατεία της Φυλακτής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: karditsalive.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.