Μυστήριο με κτηνοτρόφο στη Θεσσαλία

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση του Θοδωρή Σελεμετζίδη, ενός 43χρονου κτηνοτρόφου από τη Θεσσαλία ο οποίος αγνοείται. Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» εντόπισε τον άνθρωπο που είδε τελευταίος τον 43χρονο, πριν χαθεί.

Τις Αρχές κινητοποίησε ένας στενός φίλος του Θοδωρή Σελεμετζίδη, ο Γιώργος Σαλτζίδης, ο οποίος ξεκίνησε όλη την προσπάθεια αναζήτησής του.

Ο φίλος του αγνοούμενου συγκινεί με τα όσα λέει στην κάμερα του «Τούνελ» από τον τόπο που εντοπίστηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του στα ΚΤΕΛ Λάρισας.

«Ο Θοδωρής ήταν ένα ήσυχο παιδί. Μεγάλωσε φτωχικά. Προερχόταν από αγροτική – κτηνοτροφική οικογένεια. Έχασε δύο αδέλφια. Φύγαν και οι γονείς του από τη ζωή. Ταλαιπωρήθηκε. Επαγγελματικά θα έλεγα ότι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία, με αυτά που του είχαν αφήσει οι δικοί του», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα ξεκίνησαν όταν στο σημείο αυτό ένα άτομο από το ευρύτερο συγγενικό του περιβάλλον, βρήκε το πορτοφόλι του και το παρέδωσε στον γιο. Το παιδί καλούσε το Σάββατο όλη μέρα τον πατέρα του, δεν το σήκωνε όμως.

»Την Κυριακή δέχθηκε μία κλήση από το κινητό του και το σήκωσε λέγοντας ‘έλα πατέρα’. Του απάντησαν ‘δεν είμαι ο μπαμπάς σου, εμείς βρήκαμε το κινητό στα ΚΤΕΛ Λαρίσης σ’ ένα παγκάκι’. Το κινητό αυτήν την στιγμή, μαζί με το πορτοφόλι, βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών», ανέφερε ο κ. Σαλτζίδης.

«Η σύζυγος πήρε τηλέφωνο τον φίλο του αγνοούμενου που μένει εδώ πιο κάτω και ήταν και ο τελευταίος που τον είδε. Της απάντησε ότι τον είχε επισκεφθεί στις 12 του μηνός. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου του, ξύπνησε γύρω στις 16.30 κι αυτός είχε ήδη φύγει, κι εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα, καθώς έχασε τα ίχνη του από τότε.

»Λέγανε ότι τον έφαγαν και τον έχουν ρίξει από μία γέφυρα στον Τύρναβο. Ψάξαμε, μάταια όμως γιατί δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο. Εδώ πίσω είναι ένα ποτάμι, ο παραπόταμος του Πηνειού και ψάξαμε μήπως και εντοπίσουμε κάτι, κάποιο αντικείμενο, μία μπλούζα ή ένα παπούτσι, το οτιδήποτε.

»Επειδή έχουμε δει πάρα πολλά, εγώ πιστεύω ότι δε ζει. Θέλουμε μόνο να ξέρουμε που είναι, που βρίσκεται, έχει κι αυτός δικαίωμα να τον θάψουμε στους γονείς του πάνω στο χωριό και να ησυχάσει η ψυχούλα του», κατέληξε ο φίλος του.

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε και με άλλους μάρτυρες, περιπατητές και οδηγούς ταξί μήπως γνώριζαν κάτι για την εξαφάνιση, κανένας όμως δεν είχε δει το παραμικρό, σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε.




Στην εκπομπή μίλησε και η πρώην σύζυγος του αγνοούμενου, από τη Γερμανία όπου ζει τα τελευταία χρόνια, με την οποία είχαν καλές σχέσεις.

«Είχαμε επικοινωνία, λόγω του παιδιού. Το παιδί το είχα πάρει μαζί μου στη Γερμανία, γύρισε κάποια στιγμή να κάνει τη θητεία του και με τον μπαμπά του είχε επικοινωνία. Έχουν περάσει πάνω από δέκα μήνες από την ημέρα που εξαφανίστηκε.

»Μία ημέρα μετά, είχε βγει ένας συγγενής μας μ’ έναν φίλο του στη Λάρισα και σε ένα πάρκινγκ βρήκε το πορτοφόλι του κοντά στα ΚΤΕΛ. Από τότε κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει.

»Εκτός από το πορτοφόλι, βρέθηκε και το κινητό του, όχι όμως και το τσαντάκι μέσης, που φορούσε όταν χάθηκε. Στις 15 Μαΐου ξαφνικά βλέπει το παιδί μου μία κλήση από το κινητό του μπαμπά του.

»Ήταν ένα ζευγάρι, που πέρασε από τα ΚΤΕΛ και το βρήκαν. Είχε εκφράσει και την επιθυμία του να έρθει στη Γερμανία μαζί μας, οπότε σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για κάποιον που είχε σκοπό να εξαφανιστεί. Εύχομαι μόνο να είναι καλά και να βρεθεί», κατέληξε εμφανώς ταραγμένη.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.