Nέες αποκαλύψεις σχετικά με το σύστημα καταγραφής του ΟΣΕ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σύστημα καταγραφής του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, το σύστημα προστασίας των καταγραφικών του Οργανισμού είναι διάτρητο και οι κωδικοί εύκολα προσβάσιμοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, άνθρωπος που το χειρίζεται στο OPEN, «οποιοδήποτε πληροφορικάριος ή γνώστης θα μπορούσε να σπάσει τους κωδικούς και να μπει. Νομίζω καταλαβαίνετε ξεκάθαρα τι σας λέω», λέει ο υπάλληλος.




Στο «στόχαστρο» ο πρόεδρος του ΟΣΕ
Οι αποκαλύψεις φέρνουν αντιδράσεις με τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ να ζητούν από τον πρόεδρο του Οργανισμού απαντήσεις για τη διαρροή και την κοπτοραπτική στους διαλόγους.

Σε εξώδικο που έστειλε προς τον ΟΣΕ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης κάνει λόγο για «εύλογα και σοβαρά ερωτήματα» για το πώς έφυγε το επίμαχο ηχητικό υλικό από τον ΟΣΕ και βρέθηκε να διαρρέεται στον Τύπο.

Μεταξύ άλλων η ΠΕΠΕ σημειώνει:

Με ποιους μετέβηκε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στο ελεγχόμενο σύστημα καταγραφής και αν η είσοδός σας έγινε παρουσία αστυνομικού υπαλλήλου.
Γιατί διατηρήσατε στην κατοχή σας το επίμαχο υλικό επί δύο (2) ολόκληρες ημέρες αντί να μεριμνήσετε για την άμεση παράδοσή του, ως οφείλατε, στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.
Σε ποιους αποδέκτες κοινοποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών αφότου ανελήφθησαν από εσάς λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και μέχρι την παράδοσή τους στις αρμόδιες αρχές δύο (2) ημέρες αργότερα.
Πώς διέρρευσε το σχετικό υλικό στα ΜΜΕ και δη με αλλοιωμένο το περιεχόμενο των συνομιλιών, εάν κατά το ως άνω χρονικό διάστημα των δύο ημερών βρισκόταν στην αποκλειστική κατοχή σας. Παραδόθηκε το υλικό στο σύνολό του, ακέραιο και ανεπεξέργαστο ή μήπως αφαιρέθηκαν επίμαχες συνομιλίες που θα καταδείκνυαν ότι τελικά ο συνάδελφός μας μηχανοδηγός έκανε σωστή εκφώνηση μετά την αναχώρηση του από την Λάρισα;
Αν διενεργήσατε έρευνα για τη διαρροή του υλικού στα ΜΜΕ, ποια αποτελέσματα αυτή απέδωσε και αν αυτά κοινοποιήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές, ως είχατε δεσμευτεί σε συνάντησή σας μαζί μας λίγες μέρες μετά το δυστύχημα.
«Ακέφαλος» ο Οργανισμός Διερεύνησης Ατυχημάτων
Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός πως ο Οργανισμός Διερεύνησης Ατυχημάτων που έχει ως αντικείμενο την διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, παραμένει ακέφαλος εδώ και 8 μέρες μετά την παραίτηση του προέδρου του, Αθανάσιου Μπίνη.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, η παραίτηση έγινε για καθαρά προσωπικούς λόγους και δεν υπάρχει σύνδεση με την τραγωδία των Τεμπών. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.