Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Λάρισας

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θετικός στον κορονοϊό είναι μαθητής. Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος της σχολικής μονάδας. Παράλληλα, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κρούσματα κορονοϊού και σε σχολείο της Θεσσαλονίκης
Στην αναστολή της λειτουργίας δύο σχολικών Τμημάτων στο δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το 1ο Δημοτικό Περαίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε δύο αδέρφια μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μαθητές της Δ’ και ΣΤ’ δημοτικού, οι οποίοι πρόσφατα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα η διεύθυνση του σχολείου να προχωρήσει στην αναστολή των συγκεκριμένων Τμημάτων και στην απολύμανση των χώρων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε εργαζόμενος στο 1ο Δημοτικό Περαίας, «το σχολείο αποφάσισε την Τρίτη (29/9) την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων για μία εβδομάδα, καθώς πρέπει να προχωρήσουν στην ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων συμμαθητών των δύο αδελφών, ενώ ήδη έχει γίνει απολύμανση όλων των χώρων στις σχολικές εγκαταστάσεις».

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.