O «ιερός» πόλεμος Τρικάλων – Καλαμπάκας

Οι Μητροπολίτες, Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος και Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ (με σχέση που δοκιμάζεται εδώ και 23 χρόνια!) συμμετέχουν από σήμερα στην Δ.Ι.Σ..

Οι δυο Ιεράρχες, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι και οι αγαθότερες, συμμετέχουν από την Δευτέρα στην νέα Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 158ης Συνοδικής Περιόδου η οποία ολοκληρώνεται 31 Αυγούστου 2015.

Το αγκάθι στις σχέσεις των δυο Ιεραρχών είναι η προσωποπαγής Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων (σ.σ. έχει στη δικαιοδοσία της και το «φιλέτο» των Μονών των Μετεώρων) η οποία δημιουργήθηκε το 1991 προκειμένου να αποκατασταθεί ο δικαιωμένος από το ΣτΕ κ. Σεραφείμ. Έκτοτε φορείς της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας έχουν κινηθεί προς την κατεύθυνση «μονιμότητας» της Μητροπόλεως με έδρα την Καλαμπάκα, καταθέτοντας σχετικά αιτήματα στην Ιεραρχία. Και ο κ. Σεραφείμ έχει θέσει το ζήτημα (όχι τόσο ζωηρά η αλήθεια είναι) και είναι πολύ πιθανό να το ξαναθέσει μέσα από τη νέα Δ.Ι.Σ.. Ακόμη πάντως και να παρακαμφθούν πολλά εμπόδια θα πρέπει να συναινέσει και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα η Μητρόπολη της Καλαμπάκας. Ο τελευταίος απορρίπτει κάθετα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη του ζητήματος κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τι «συμμαχίες» θα αναπτυχθούν. Σημειώνεται ότι η νέα Δ.Ι.Σ. θα συνέλθει από την Τρίτη 2 έως και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014.

trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.