«Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα σου»

Με τον δικό του τρόπο αποχαιρετά τον καθηγητή του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας Κώστα Ποδηματά ο Φώτης Γραβάνης, με λίγα λόγια για την «ακαδημαϊκή του συνέπεια και ικανότητα, την πραότητα του χαρακτήρα του, την εργατικότητά σου και τη φιλικήτσου διάθεση και συμπεριφορά προς όλους».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Σήμερα το απόγευμα θα αποχαιρετήσω για το αιώνιο ταξίδι στην γενέθλια γη του, τον Μεσενικόλα Καρδίτσας, τον φίλο και συνάδελφο (Γεωπόνο και πρώην Καθηγητή στο πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας) ΚΩΣΤΑ ΠΟΔΗΜΑΤΑ.

Ο Κώστας Ποδηματάς, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της επιστημονικής και επαγγελματικής του σταδιοδρομίας υπήρξε Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών & Οσπρίων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) με εξαιρετική συμβολή στην δημιουργία και αξιολόγηση νέων ποικιλιών. Τα τελευταία οκτώ έτη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας (αφυπηρέρτησε, συνταξιοδοτηθείς το 2008) διήνυσε στον Ακαδημαϊκό χώρο ως Καθηγητής Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας, εκλεγείς αρχικά στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Είχα την τιμή κατά τα πρώτα 6 έτη της ακαδημαϊκής του πορείας να είμαι Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής αλλά και Πρόεδρος των Εισηγητικών Επιτροπών και των Εκλεκτορικών Σωμάτων για την αρχική εκλογή του και την μετέπειτα εκλογή του σε ανώτερη ακαδημαϊκή βαθμίδα.

Με τον Κώστα υπήρξαμε συνεργάτες, σε ερευνητικά προγράμματα και συν-συγγραφείς επιστημονικών άρθρων. Υπήρξε μέλος Ομάδων Εργασίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα χρηματοδοτηθέντα από την Ε.Ε. και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.) για την δημιουργία νέου βελτιωμένου προγράμματος σπουδών του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και συγγραφής Οδηγού Σπουδών, καθώς και σε πρόγραμμα Αποτίμησης (Αξιολόγησης) του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής. Υπήρξαμε συν-συγγραφείς 2τόμου Εγχειριδίου με τίτλο «Θέματα Βιολογικής Γεωργίας» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo da Vinci, για λογαριασμό της αυτόνομης περιοχής Harghita της Ρουμανίας (μεταφράσθηκε στην Αγγλική και Ρουμανική από το Κ.Ε.Κ. Αιγέας).

Αγαπητέ μου Κώστα, η ολίγων εβδομάδων ραγδαία επιδείνωση της υγείας σου ήταν για την οικογένειά σου, για μένα και τους φίλους σου τραγικά επώδυνη. Θα μείνει στην ανάμνησή μου αλλά και των συνεργατών σου, των φίλων σου και των φοιτητών σου, η ακαδημαϊκή σου συνέπεια και ικανότητα, η πραότητα του χαρακτήρα σου, η εργατικότητά σου και η φιλική σου διάθεση και συμπεριφορά προς όλους.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα σου και ας δώσει δύναμη στην Ρίτσα, στον Γιάννη, στον Λευτέρη και στην Μαρίνα να αντέξουν την απώλειά σου.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ, αγαπητέ μου φίλε Κώστα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.