Ο Θεσσαλός αναλυτής για επιδείνωση του καιρού αλλά και τη νέα έντονη μεταβολή μετά το Πάσχα

Γενικότερα άστατος είναι και θα παραμείνει ο καιρός εντός του μήνα Μαΐου, σύμφωνα με τις προγνώσεις αλλά και τις εκτιμήσεις του Λαρισαίου αναλυτή καιρού, κ. Φάνη Χατζηγρίβα. Αρχικά μια επιδείνωση του καιρού ξεκινάει από σήμερα Μ. Σάββατο, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν γρήγορα.

Δείτε αναλυτικά την καιρική του ανάλυση:
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Μέγα Σάββατο, και από τα βόρεια, σταδιακά από νωρίς το πρωί, και τμηματικά σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές, μπόρες η καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως, και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Τα φαινόμενα γρήγορα σχετικά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν στα δυτικά, και βόρειο δυτικά, και μέχρι το βράδυ, προ αναστάσεως στο μεγαλύτερο ηπειρωτικό τμήμα, της χώρας, εκτός από περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Σποράδων, Ευβοιας και συνόλου νησιωτικων του Αιγαίου, και την Κρήτη όπου θα παραμείνει άστατος με ανά διαστήματα τοπικές εξάρσεις.

Αργά τη νύχτα προς την Κυριακή του Πάσχα θα αρχίσουν από τα βόρεια νησιωτικά του Αιγαίου τα φαινόμενα να,εξασθενούν και να,σταματούν τμηματικά προς τα νότια.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με κάποιες εξαιρέσεις νωρίς το πρωί σε ανατολικές ηπειρωτικες παρακτιες περιοχές, την Εύβοια, και τα νότιο ανατολικά νησιωτικα με την Κρήτη όπου θα ξεκινήσει νεφελώδης με κάποια τοπικά φαινόμενα. Μεχρι το μεσημέρι όμως τμηματικά θα ανοίξει και σε αυτές τις περιοχές.

Τις θερμές ώρες κάποια σχετική αστάθεια θα υπάρξει στον κεντρικό ηπειρωτικό ορεινό όγκο, και πιθανώς τα βόρειο δυτικά χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Η θερμοκρασία εκτός του Σαββάτου της Αναστάσεως όπου θα πέσει σε ολόκληρη τη χώρα, την Κυριακή του Πάσχα εκ νέου θα ανέβει, αλλά με σχετική πρωινή ψύχρα.

Το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης θα υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, δυστυχώς όμως πρόσκαιρη, καθώς τα προγνωστικά μοντέλα θέλουν αισθητή και έντονη μεταβολή του Καιρού προς τα μέσα και μετά της νέας εβδομάδας τμηματικά από τα δυτικά και βόρεια με πιθανές ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπάρχουν όμως ενδείξεις για το άμεσο μέλλον του Μάη, και μετά την έντονη αλλαγή με τις βροχές, ότι θα επικρατήσουν σταδιακά πολύ υψηλές θερμοκρασίες τμηματικά και από τα δυτικά εκ νέου.

Όλες τις άνω όμως πιθανές εξελίξεις του καιρού, θα τις δούμε σιγά σιγά, μιας και ακόμη είναι απλές υποθέσεις στα χαρτιά.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.