Oι καταρράκτες της Θεσσαλίας με το πέτρινο γεφύρι (φωτογραφίες)

Η Θεσσαλία φημίζεται για την πλούσια φύση της και τα όμορφα τοπία. Ανάμεσα σε αυτά δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθούν και οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς με το πέτρινο γεφύρι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Βρίσκονται μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο που πλαισιώνεται από έντονη βλάστηση. Το νερό προέρχεται από τον μικρό ποταμό Παλαιοκαρίτη, που διαρρέει την χαράδρα της Παλαιοκαρυάς, η οποία είναι γνωστή και ως Γκρόπα.

Ο ποταμός πηγάζει από τον αυχένα του φαραγγιού σε υψόμετρο 1700 μ. και καταλήγει στον Πορταϊκό ποταμό. Σε σύγκριση με ποταμούς άλλων φαραγγιών, ο Παλαιοκαρίτης διατηρεί τα νερά του όλο τον χρόνο.

Ο καταρράκτης βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό σε υψόμετρο 730μ, στην κοιλάδα του Πορταϊκού και απέχει 35 χλμ. από τα Τρίκαλα και 11 χλμ. από την Πύλη Τρικάλων. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη μέσω ενός σύντομου και βατού χωματόδρομου που ξεκινάει από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο. Πολλοί καταφεύγουν εκεί αυτές τις μέρες για να δροσιστούν, επιλέγοντας έναν πιο εναλλακτικό προορισμό…

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τους Καταρράκτες Παλαιοκαρυάς:

 

Πηγή: Larissanet.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.