Οι καταστροφές του «Ιανού» έφεραν κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καρδίτσα

Ευρεία σύσκεψη πολιτικών και φορέων στο Δημαρχείο

«Επιλέξαμε να έρθουμε με το ελικόπτερο προκειμένου να έχουμε και εικόνα από πάνω. Και η εικόνα ήταν πραγματικά ξεκάθαρη, φαινόταν τι θα συναντήσουμε. Ένιωσα ότι ξανάγινε η Θεσσαλία θάλασσα».

Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος μετείχε σήμερα Σάββατο 19/9/2020 αργά το μεσημέρι, σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στο Νομό μας. Ο ίδιος πιο νωρίς χαρακτήρισε ως «βιβλική» την καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Γενικά η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τρέξουν όλα τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προκειμένου να ανακουφιστούν και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Ο νομός είναι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, θα πέσουν πάνω όλες οι δυνάμεις».

Επίσης ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε σε θέματα τεχνικά, αναλύοντας ειδικές περιπτώσεις των σχετικών διαδικασιών που προβλέπονται, κάνοντας λόγο για μια σειρά συντονισμένων δράσεων.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο που είχε μοναδική ένταση και σφοδρότητα, το οποίο δυστυχώς συνέβη μία χρονική στιγμή πριν προλάβουν οι αγρότες να συγκομίσουν τη φετινή σοδειά για να προσθέσει: «Άρα μιλάμε, ότι αυτή τη στιγμή με εντολή του πρωθυπουργού βρισκόμαστε από πολύ νωρίς, και παρακολουθούμε, βλέπουμε τι ζημιές έχουν γίνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεργεία του ΕΛΓΑ, και στη Δυτική Θεσσαλία και στη Λάρισα και στο Βόλο. Εκείνο το οποίο θέλω να ζητήσω εγώ από τους Δημάρχους είναι να προχωρήσουν άμεσα στην αναγγελία ζημιάς, ώστε να μπορέσουν αμέσως μετά οι αγρότες να προχωρήσουν στη δήλωση ζημιάς. Πρέπει να προλάβουμε να μην πέσουν τα νερά για να πάνε τα συνεργεία και οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και να κάνουν σωστές και δίκαιες εκτιμήσεις. Και βέβαια να γίνουν γρήγορα και να αποτυπωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι περίμεναν να μαζέψουν και πουλήσουν τη σοδειά τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τα έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς».

Διαβάστε περισσότερα στο karditsalive.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.