Οι Κινέζοι της Scuderia Ferrari έρχονται στα Τρίκαλα

Στόχος του δήμου Τρικάλων να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πρωτοποριακό κέντρο έρευνας

Στα Τρίκαλα ετοιμάζεται να στήσει βάση ο κινεζικός όμιλος Weichai Group, που ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην αυτοκινητοβιομηχανία, την κατασκευή κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης και φορτηγών και είναι χορηγός της ομάδας της Ferrari στη φόρμουλα 1.

Στόχος του δήμου Τρικάλων που προχώρησε σε επαφές με τον κινεζικό κολοσσό είναι να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πρωτοποριακό κέντρο έρευνας για την ηλεκτροκίνηση και την τεχνητή νοημοσύνη στην αυτοκίνηση.

«Με το μεγάλο κινεζικό όμιλο συνεργαζόμαστε ήδη σε ότι αφορά τη λειτουργία των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων χωρίς οδηγό που έχουμε προμηθευτεί. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. «Η κινέζικη εταιρία θέλει να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη και σ΄ αυτό το πλαίσιο έχουμε θέσει ως στόχο τη δημιουργία στην περιοχή του εξειδικευμένου κέντρου» πρόσθεσε.

Το Weichai Group που είναι και χορηγός της Scuderia Ferrari, ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην κατασκευή κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης και φορτηγών και ήδη έχει κέντρα έρευνας στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Σιγκαπούρη και την Ινδία, στο οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 20.000 επιστήμονες ενώ του ανήκει και η φίρμα σκαφών Ferretti.

Η Weichai ιδρύθηκε το 1946 και σήμερα έχει πάνω από 80.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Κατατάσσεται στην 87η θέση μεταξύ των 500 κορυφαίων επιχειρήσεων της Κίνας.