Οι παρελάσεις της οργής στη Θεσσαλία

Σχεδόν σε κάθε παρέλαση για την 25η Μαρτίου που έγινε φέτος στις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας υπήρχε και μια οικογένεια θυμάτων των Τεμπών.

Στην Καρδίτσα, ο πατέρας και η μητέρα του Βάιου Βλάχου περίμεναν καρτερικά την ολοκλήρωση της παρέλασης προκειμένου να μιλήσουν με τους τοπικούς βουλευτές που την παρακολουθούσαν απο την εξέδρα των επισήμων.

Στα Τρίκαλα η οικογένεια Πλακιά που έχασε τρία παιδιά στα Τέμπη ξέσπασε όταν τα οχήματα της Πυροσβεστικής κόρναραν περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Ένας θυμός απέναντι και στις κρατικές υπηρεσίες που θεωρούν ότι «μπάζωσε» την αλήθεια.

Και φυσικά στη Λάρισα η μητέρα της Κλαούντια Λάτα περίμενε να συναντηθεί με τον υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κόρη της και τα άλλα 56 άτομα που χάθηκαν τόσο βίαια το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Αυτή τη δικαιοσύνη ζητάνε και περιμένουν πλέον όλοι οι συγγενείς των θυμάτων και φυσικά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Και άλλες παρελάσεις στο παρελθόν είχαν χαρακτηριστικά αντίδρασης απέναντι στους πολιτικούς και το κράτος, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, όμως αυτή τη φορά η οργή των οικογενειών και η επιθυμία για δικαίωση δείχνει πιο έντονη και ανθεκτική από κάθε άλλη φορά.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.